Top5 törzsizom-erősítő gyakorlat

Simon Ádám
Simon Ádám
2017/01/19
Gondoskodj a core izmokról!
Hirdetés

Szó, mi szó, a törzsizomzat erősítés manapság eléggé divatos tevékenység, de ellentétben mondjuk a féktelen hajzselézéstől, ez a hóbort meglehetősen hasznos. Az ún. core izmok stabilizálják az ágyéki gerincszakaszunkat és azért felelnek, hogy minden oldalról tartsák a gerincünket. Nagyjából bármilyen mozgást végzel, a törzsizomzat dolgozik.

A lényeg, hogy hiába gyúrod ki a felsőtested, hogy nagy súlyokat tudj felemelni, vagy hiába bitang erős a lábad, ha közben nem leszel képes a helyes testtartásra és a core izmok körüli egyéb izomzat túlterhelődhet.

Kiválogattunk 5 gyakorlatot, ami elsőként eszünkbe jut, ha törzsizomzatot szeretnénk fejleszteni.

 

#5 

Oldalra fordulás fittball labdán

Boronkay Péter az úszóedzéseket szárazföldi gyakorlatokkal egészíti ki, mert a triatlonversenyek kifejezetten igénybe veszik a törzsizmait.

 

 

#4

Fekvőtámasz oldalra fordulva kitartással

Jakabos Zsuzsi még a Margitszigeten mutatta meg, hogy úszóként mennyire fontos, hogy tartani tudja a testét siklás közben.

 

#3

Repülő törzsfeszítés talajon

Dolph Lundgren Akcióhős edzéstervének szerves része a törzsizomzat erősítése, mert hiába van Rambónak hatalmas bicepsze, ha nem bírja el a saját teste :)

 

#2

Mély hátizom erősítés

Kuttor Csaba pontosan tudja, hogy egy triatlonos számára mennyire fontos a mélyhátizmok fejlesztése, akár a kerékpáron görnyedéshez, akár a peckes futáshoz, vagy az úszáshoz.

 

#1

Egykezes plank

A vízilabda nem a lazsálásról szól. Ehhez kőkemény edzett izomzatra van szükség, amiből a törzsizomzat sem maradhat ki.

 

Hirdetés