Menü

2010.04.14.     Hozzászólás 0

Felpörgetve

Ha a mozgást pörgős zenére szereted végezni, akkor téged biztos untat a jóga vagy a pilates, viszont felpörget a spinning, az aerobic vagy a squash.

Az edzőtermek bőven adnak választékot olyan mozgásformákból, ahol garantáltan izzadni fogsz. Ha a tekerés szerelmese vagy próbáld ki a spinninget. Ritmusos tekerés a zene ütemére, változatos módokon és nehézséggel. Már nálunk is népszerűvé vált ez a mozgás. Klubok alakultak, csapatok szerveződtek, versenyeket és nagy össznépi tekeréseket szerveznek. Falják a kilométereket, miközben egy centit sem haladnak előre, viszont a testsúly reagál és pár hét után már lefelé billen a mérleg nyelve. A spinning az egyik legjobb és leghatásosabb cardio edzés, amivel karban lehet tartani a magas vérnyomást, erősíti a szív- és érrendszert, ráadásul az intenzív tekerés hatására olyan endorfin hormonlöket szabadul fel, hogy felér 10 tábla csokoládéval.

 

Ha már a pörgésnél tartunk nem hagyhatjuk ki a listáról a squasht sem. A fallabdázás eleinte a menedzserek elit mozgása volt, mára viszont már űzik kicsik és nagyok, idősek és fiatalok. A mozgás lényege, hogy egy labdát kell teniszütőkhöz hasonló ütőkkel a falhoz ütni. Ez önmagában nem teszi pörgőssé a mozgást, ezért vannak a szabályok. Nem nehezek, bárki könnyen és gyorsan elsajátítja már az első alkalommal. Onnantól viszont mehet a játék.

 

A zenére végezett mozgás alfája az aerobic. Bizonyára nem kell bemutatni senkinek. Viszont azért, hogy ne unjuk meg rengeteg válfaja jelent meg az utóbbi években. Van step aerobic, ami a lépcsőzés alakformáló hatását egyesíti zenés táncos mozdulatokkal. A Kangoo az ugrálás és a bolondos mozgás szerelmeseinek jó választás. Az aerobicot lehet variálni különböző eszközök például súlyzók, kötelek használatával is.

 

Természetesen a harciasabbaknak is van választék. A boksz már a nők körében is hódít, mert feszesíti és erősíti az izmokat, nagyon szépen formálja a teljes testet és erősít is. A Hot Iron különböző óratípusai különböző edzéshatást eredményeznek. A programok túlnyomó része erő-állóképességi edzés, izmonként közel 50 ismétlés számmal, amelyek feszes, látványos, de nem megnövekedett izomzatot eredményez. Így nőknek is ajánlják, mert arányosabbá válik tőle a testalkat, megtanít a helyes testtartásra és ráadásul az órát követő 24 - 48 órában a test minden egyes gramm megdolgozott izma a regenerációs munka hatására kalóriákat éget. Ez az úgynevezett emelkedett alapanyagcsere. A legjobb a dologban, hogy ez magától történik, semmit sem kell tennünk érte.

 

Ha kedvet kaptál a pörgéshez, akkor nézz körül partnereinknél, mert most kedvezményes bérletekkel, óraárakkal várják a mozogni vágyókat.

Olvass többet a témáról: spinning, hot iron, boksz, aerobic, squash