Az első éjszakám 300 emberrel Hír

Pilli - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/09/08
Oxygen - Merida Spinning Night 2010 - Európa egyik legnagyobb Spinning® rendezvénye Budapesten
Hirdetés
Zene, fények, dübörgő wattok, lendület, energia! Parti, csak épp nem tánc, hanem tekerés, méghozzá extázisban, közel 300 fanatikus társaságában. Ez az a sport, ami így vagy úgy, de senkit nem hagy hidegen! Egyszerű pedálforgatás, és mégis: elvarázsol, elrepít, másik dimenzióba helyez.
Nem csak Magyarország, de Európa egyik legnagyobb Spinning® rendezvényére került sor a hétvégén az Oxygen Wellness és a Merida Bikes közös produkciójaként Budapesten, két magyar és egy luxemburgi mesteredző prezentálásában.
 

 
Az első Merida Spinning Night-om... Ezelőtt talán mindössze két alkalommal voltam Spinning-órán, többre sajnos nem volt alkalmam. Az eseménynaptár böngészése közben ráakadtam a jól csengő elnevezésű eseményre, ezért a napi bringával közlekedésből szerzett edzettségemet - és a kellemes élményeket - alapul véve lecsaptam egy bringára az Oxygen - Merida Spinning Night 2010 rendezvényen.
A programot szabadtérre tervezték, ám az esemény előtti napokban e-mailben értesítettek arról, hogy az időjárás miatt a szomszédos fedett csarnokba helyezik a tekerést. A levélben ezen kívül tanácsot kaptam arról, hogy milyen cuccokat vigyek magammal, mikorra érkezzek, hogyan regisztráljak, stb.
 

 
A helyszínen elég egyértelmű volt minden, névkeresés után megkaptam az ajándékcsomagot (csoki, kulacs, stb.) és mentem is átöltözni. Késve érkezhettem, mert szekrénykulcs már nem jutott számomra, viszont a szervezők biztosítottak egy zárható helyiséget a cuccaim számára. Az öltözőből az 50 méterre lévő szemközti Vasas csarnokba kellett átmenni, eltévedni nem nagyon lehetett.
Bent már ment a zene, jópár bringát elfoglaltak már, de gyorsan találtam egy szabadon lévőt (az előnevezés miatt természetesen mindenkinek volt bringája). Emlékeztem miket kell beállítani a bringán - ülés, kormány, stb. -, de ha először lettem volna, akkor is kaptam volna segítséget akár szervezőtől, akár a mellettem lévőktől (fékezés, megállás, szakszavak, stb.). Azért jobb ide úgy jönni, hogy legalább egyszer voltam már ilyen edzésen.
 

 
A résztvevő társaság amúgy teljesen vegyes volt. Kicsi, nagy, vékony, kövér, idős, fiatal, szuper speckó felszerelésben lévő és leharcolt játszóruhás egyaránt. Azt, hogy ki hogyan fogja bírni, ezen első infók alapján nem lehetett pontosan megállapítani, voltak meglepő teljesítmények :) A lényeg, hogy mindenki végig bírta csinálni.
Az első edzés startjáig (háromszor 45 perc volt a napi menü) tekertem egy kicsit bemelegítésnek, de a prezenter is óvatosan indította be a gépezetet. Háromnegyed óra után 10 perc pihi következett, közben mehettünk nassolni yoghurtot, sajtot, gyümölcsöket, ki mit kívánt. A szünetekben utazást, kerékpárt, fitness-bérletet meg egy csomó mindent sorsoltak, sajnos engem nem hívtak ki.
 

 
A harmadik edzés után nyújtás, majd irány az öltöző, fürdés és egy rövid tekerés még hazáig. Tartottam tőle, hogy a végén durva lesz 300 ember megmozdulása, de a csarnok óriási bejárata miatt egyáltalán nem volt heringhangulat.
Az öltőben vettem először észre, hogy van esélyem következő napon izomlázzal bajlódni, egészen addig a hangulat vitt magával. A hazaéréskor rám törő éhségből már biztos voltam benne, hogy alaposan megdolgoztattak. Így utólag már az izomláz sem volt vészes, épp csak éreztem, hogy vannak izmaim :)
Szuper volt, jövőre is Spinning Night!
 
Videó
 

Hirdetés