Menü

2010.09.08.     Hozzászólás 13

Az első éjszakám 300 emberrel

Oxygen - Merida Spinning Night 2010 - Európa egyik legnagyobb Spinning® rendezvénye Budapesten

Zene, fények, dübörgő wattok, lendület, energia! Parti, csak épp nem tánc, hanem tekerés, méghozzá extázisban, közel 300 fanatikus társaságában. Ez az a sport, ami így vagy úgy, de senkit nem hagy hidegen! Egyszerű pedálforgatás, és mégis: elvarázsol, elrepít, másik dimenzióba helyez.

Nem csak Magyarország, de Európa egyik legnagyobb Spinning® rendezvényére került sor a hétvégén az Oxygen Wellness és a Merida Bikes közös produkciójaként Budapesten, két magyar és egy luxemburgi mesteredző prezentálásában.

 

 

Az első Merida Spinning Night-om...
Ezelőtt talán mindössze két alkalommal voltam Spinning-órán, többre sajnos nem volt alkalmam. Az eseménynaptár böngészése közben ráakadtam a jól csengő elnevezésű eseményre, ezért a napi bringával közlekedésből szerzett edzettségemet - és a kellemes élményeket - alapul véve lecsaptam egy bringára az Oxygen - Merida Spinning Night 2010 rendezvényen.

A programot szabadtérre tervezték, ám az esemény előtti napokban e-mailben értesítettek arról, hogy az időjárás miatt a szomszédos fedett csarnokba helyezik a tekerést. A levélben ezen kívül tanácsot kaptam arról, hogy milyen cuccokat vigyek magammal, mikorra érkezzek, hogyan regisztráljak, stb.

 

 

A helyszínen elég egyértelmű volt minden, névkeresés után megkaptam az ajándékcsomagot (csoki, kulacs, stb.) és mentem is átöltözni. Késve érkezhettem, mert szekrénykulcs már nem jutott számomra, viszont a szervezők biztosítottak egy zárható helyiséget a cuccaim számára. Az öltözőből az 50 méterre lévő szemközti Vasas csarnokba kellett átmenni, eltévedni nem nagyon lehetett.

Bent már ment a zene, jópár bringát elfoglaltak már, de gyorsan találtam egy szabadon lévőt (az előnevezés miatt természetesen mindenkinek volt bringája). Emlékeztem miket kell beállítani a bringán - ülés, kormány, stb. -, de ha először lettem volna, akkor is kaptam volna segítséget akár szervezőtől, akár a mellettem lévőktől (fékezés, megállás, szakszavak, stb.). Azért jobb ide úgy jönni, hogy legalább egyszer voltam már ilyen edzésen.

 

 

A résztvevő társaság amúgy teljesen vegyes volt. Kicsi, nagy, vékony, kövér, idős, fiatal, szuper speckó felszerelésben lévő és leharcolt játszóruhás egyaránt. Azt, hogy ki hogyan fogja bírni, ezen első infók alapján nem lehetett pontosan megállapítani, voltak meglepő teljesítmények :) A lényeg, hogy mindenki végig bírta csinálni.

Az első edzés startjáig (háromszor 45 perc volt a napi menü) tekertem egy kicsit bemelegítésnek, de a prezenter is óvatosan indította be a gépezetet. Háromnegyed óra után 10 perc pihi következett, közben mehettünk nassolni yoghurtot, sajtot, gyümölcsöket, ki mit kívánt. A szünetekben utazást, kerékpárt, fitness-bérletet meg egy csomó mindent sorsoltak, sajnos engem nem hívtak ki.

 

 

A harmadik edzés után nyújtás, majd irány az öltöző, fürdés és egy rövid tekerés még hazáig. Tartottam tőle, hogy a végén durva lesz 300 ember megmozdulása, de a csarnok óriási bejárata miatt egyáltalán nem volt heringhangulat.

Az öltőben vettem először észre, hogy van esélyem következő napon izomlázzal bajlódni, egészen addig a hangulat vitt magával. A hazaéréskor rám törő éhségből már biztos voltam benne, hogy alaposan megdolgoztattak. Így utólag már az izomláz sem volt vészes, épp csak éreztem, hogy vannak izmaim :)

Szuper volt, jövőre is Spinning Night!

 

Videó

 

További képek: klikk ide!

Olvass többet a témáról: merida, spinning, fitness, útibeszámoló

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Szösz 2011.06.27.   09:14

  Szösz

  kb mennyibe kerül a részvétel?
  Tavaly mennyibe került?

   

  válasz erre...

 • Petra 2011.06.14.   20:40

  Petra

  Hallottátok? 2011.09.10-én lesz az V. Oxygen-Merida Spinning Night. Itt olvastam róla részleteket: https://www.facebook.com/oxygenspinning#!/event.php?eid=158400080890743

  válasz erre...

 • Kiscsillag 2010.09.10.   15:09

  Kiscsillag

  Jó az a fészbúk is! De ilyen eseményeket a Mozgásvilág fészbúkján, és itt az oldalon is lehet találni rengeteg infót!

  válasz erre...

 • Petra 2010.09.10.   14:54

  Petra

  Sziasztok! A következőt sikerült kinyomoznom a Facebookon. Ez volt a 4. (!) Merida Spinning Night. 2009-ben Szeptember 5-én szervezték meg, idén 2010.09.04-én szombaton.

  Részletek: Forrás Facebook!

  "Az Oxygen-Merida Spinning Night Európa egyik legnagyobb Spinning rendezvénye! Helyszín: jó idő esetén hagyományosan a Fáy utcai Oxygen parkolójában, szabadtéren. Ha esik, szemben a Vasas Sportcsarnokban. Zene, fény, extázis - magyar és külföldi mesteroktatók és persze az Oxygen Spinning Team prezentálásában. A tekerés ezúttal sem verseny, viszont hatalmas buli! Minden Facebook-os rajongónknak ott a helye!!!! Bringafoglalás szükséges (a fenti linket a böngészőbe másolva online, vagy személyesen az Oxygen Központok recepcióin)."


  Azt hallottam, hogy legközelebb is megrendezik, immár az 5. alkalmat. Gondolom ez is valamikor 2011 szeptemberének első szombatján lesz. A naptár szerint ez pontosan 2011.09.03-re esik. Én feliratkoztam a Facebookra, talán ott is lehet kérdezni a szervezőktől. Én nem régen kezdtem a Spinninget, így a három óra nekem nagyon soknak tűnt az elején. A végére meg úgy szálltam le a bringámról, hogy simán tekertem volna még egy órát.

   

   

  válasz erre...

 • tamtam 2010.09.09.   21:45

  tamtam

   

  Nem kedves koszacica ebben tévedsz mert az enyémet is elkerülte.

  koszacica -

  Kicsit seggbe kéne ezért rúgni vkit.

  válasz erre...

 • tamtam 2010.09.09.   21:44

  tamtam

  Hellosztok

   

  Én arra lennék kiváncsi,hogy pontosan mikor lessz legközelebb

  és ki tartja illetve tartotta ?

   

  válasz erre...

 • Petra 2010.09.09.   14:48

  Petra

  Hello! Most tolták fel a http://vimeo.com/14758368 oldalra a legújabb videót. Ez a videó nagyon ott van!

  válasz erre...

 • Petra 2010.09.09.   13:07

  Petra

  Keressétek a szervező "Oxygen Spinning Team" oldalát a Facebook-on! Ha csatlakoztok, akkor minden hírt elsőként kaptok meg. Én is ott olvastam a rendezvényről. Nagyon jó volt, 2011-ben is szeretnék ott lenni. Remélem ismét lesz nekem hely.

  válasz erre...

 • Tomo 2010.09.09.   10:19

  Tomo

  Szerintem többmillióan nem hallottak róla, viszont mivel a lentiek alapján betelt az összes hely, nem csinálták rosszul. Egy ilyen rednezvénynek szerintem mindig is lesz felső limlitje.

  válasz erre...

 • Cilus 2010.09.09.   09:51

  Cilus

  Én sem hallottam róla, pedig szívesen mentem volna! Gondolom, hamar betelt a 300 férőhely. Remélem, legközelebb jobban népszerüsítik.

  válasz erre...

 • FP 2010.09.09.   08:22

  FP

  Én se hallottam róla! ... :-(((

  válasz erre...

 • CsillaVirág 2010.09.09.   07:10

  CsillaVirág

  Meg volt ez hirdetve rendesen, legalábbis abból ítélve, hogy én több barátommal együtt le is maradtam róla, mert már betelt a 300 férőhely. Remélem jövőre többen is beférnek, vagy legalább ne csak egyszer legyen egy évben.

  válasz erre...

 • koszacica 2010.09.09.   01:15

  koszacica

  Ez miért nem volt jobban meghirdetve.... vagy csak az én figyelmemet kerülte el???

  válasz erre...