Fekvő lábbal nyomás gyakorlat

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2014/01/03
Edzés fekvő lábtológéppel
Hirdetés

A leginkább kerékpározást segítő gyakorlat. Nem csak a combizmok működnek ugyanis, hanem az azt segítő különböző segédizmok is. Az összes farizom, sőt ha igazán nagy súllyal csináljuk garantált egy a közelítők tövében is egy kis izomláz.

Tedd fel megfelelő súlyra a gépet, ülj be és sarkaddal nyomva a táblát, nyújtsd ki a lábad. Lassan engedd vissza és ezt ismételd.

Itt nagyon-nagyon fontos, hogy 90fok alá ne engedjük a súlyt, és hogy nagyon dinamikusan hajtsuk végre a feladatot. Véletlenül se spicceljünk a végén, azaz, bokából ne pumpáljunk! Teletalpra, vagy ami a legjobb, sarokra helyezzük a súlyt, és ha igazán szépen, ritmusosak akarjuk csinálni, az úgy érhető el, ha a bokát fixáljuk, és amikor kinyomjuk a súlyt, emiatt a lábfej picit el is emelkedik.

Ne hősködjünk, mindig csak annyit nyomjunk, amennyit még biztonságosan ki tudunk nyomni. Olyan súlyt is mozgathatunk itt (akár 300kg), amit Isten le nem vesz rólunk, ha magunk nem tudjuk kinyomni…

 

Hogyan?
Ülj be a gépbe, hátadat támaszd a háttámlának. Lábfejedet vállszélességű terpeszben helyezd a lábtartóra. Térded lazán hajlítsd, a teljes talpfelület legyen a lábtartón.

Csípőnk és a térdek kb. 90 fokos szögben történő behajlításával engedjük le a lábtartót. Térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe, majd ismételjük meg a gyakorlatot.

Lefelé mozgáskor lélegezz be, felfelé pedig ki.

 

Fekvő lábbal nyomás behaljítva
Fekvő lábbal nyomás behaljítva
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Fekvő lábbal nyomás kinyomva
Fekvő lábbal nyomás kinyomva
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Fekvő lábbal nyomás helyes technika
Fekvő lábbal nyomás helyes technika
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Ez a gyakorlat is része Kuttor Csaba szezonra felkészítő kerékpáros/triatlon edzéstervének. A különböző erősítő és TRX gyakorlatok spinninggel ötvözve tökéletes formába hoznak mire itt a szezon!
Olvasd el az alapelveket és a Mozgásvilág edzésnapló segítségével csináld végig egyszerűen!

Hirdetés