Energiaszelet és ital mustra Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/04/15
Vajon a banános a legjobb?
Hirdetés

A 2015-ös teszthétvégénkre a  volt olyan kedves, hogy elvállalta a csapat energizálását. A kapott finomságokat sport szeleten nevelkedett profi csapat tesztelte.

Jöjjön tehát a BiotechUSA Isotonic izotóniás ital és a értékelése.

Vajon a banános lett a kedvenc? 

 

A banános Forrás: Paraferee
A banános
Kép forrása: Paraferee

 

CicaBetty
BiotechUSA Go Protein Bar: a banános ízű energia szeletből egyszerre csak a felét ettem meg, töménysége miatt nekem elég volt egyszerre ennyi. Állaga elég sűrű, de örömmel vettem észre, hogy nem tapad a fogamra, más energiaszeletekkel ellentétben. Az energia jó darabig kitartott, a BoitechUSA energiaitallal kombinálva pedig egy pillanatra sem éreztem, hogy elhagyott volna az erő.

 

Paraferee
Egy izotóniás ital legjobb teszteredménye szerintem, ha a hosszú tekerés során nem érzi magát az ember kiszáradtnak, energiátlannak. Az egész napos BiotechUSA izotóniás ital fogyasztása mellett én nem is éreztem magam ilyennek. Az íze is jó volt, bár nekem talán kicsit édesebb a kelleténél.

A BiotechUSA energiaszeletek közül nekem a marcipános-csokis és a fehércsokis-vaníliás ízlett a legjobban, de a banános ízvilágból még nem is találtam más gyártónál sem elfogadhatót. Ezen termékek tesztjénél is a legjobb eredmény az, ha a használatuk során nem érzi magát az ember fáradtnak, eléhezettnek.

A teszthétvége során letekert közel 80 km során ezek egyike sem jelentkezett. Pozitív élmény volt számomra, hogy a szeletek könnyen fogyaszthatók voltak, nem váltott ki egyik fogyasztása sem kellemetlen érzést, és nem kellett egyikhez sem literszámban fogyasztani folyadékot utána.

A csokis-marcipánosba rejtett ropogós mandula darabkák pedig kifejezetten élvezetesek voltak.

 

Vertich Profibringás Tomi
Személy szerint nekem a kókuszos és banános ízek jöttek be legjobban. A csomagolást könnyű megbontani, úgyhogy menet közben gyorsan hozzájuthatsz az energiához. Az íze, állaga el van találva, se nem émelyítően édes, fullasztó, se nem száraz, így nem kell sok folyadékot inni utána. Tápanyagforrásra több, mint megfelelő, bőven elég szénhidrátot, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Hosszú tekerésekhez kifejezetten ideális.

 

Kimura
Sokfajta isotóniás italt kipróbáltam, de általános volt, hogy a keverési aránnyal kellett nagyon vigyázni, mert az érzékeny gyomromnak nem tettek jót, ha nem volt helyes az arány, túl édes vagy cukros volt. Itt nem kellett ezzel foglalkozni, mert pont egy tasaknyi kellett egy kulacsba. Az íze tökéletes, amúgy is imádom az ice-teat, és a citromos dolgokat. Ez meg se nem volt túl édes, se nem volt olyan érzésem tőle, hogy csak szomjasabb vagyok. Nekem eddig a legjobb iso volt amit ittam. Az utóbbi időben nem fogyasztottam semmilyen vitamint, se calcium se magnézium, mégsem volt egyszer sem görcs érzésem a hétvégén, úgyhogy szerintem remekül működik.

A fehérjeszeletekkel kapcsolatban viszont van egy kis fenntartásom. Amellett, hogy nagyon finomak, kívülről be vannak vonva, és nem alkalmas arra, hogy versenyen a zsebedben vidd magaddal, mert megolvad. Ilyenkor nehéz elrakni, és megfolyhat a zsebedben. Ha túrázni viszed hátizsákban, úgy tökéletes. Itt is felmerült az iso mellett az, hogy megterhelés alatt a gyomor hogyan viseli, ha egy felet ettem meg, márpedig fél-háromnegyed óránként szerintem nem kell több belőle, úgy nem volt gondom ilyenekkel. A kedvencem a csokis volt. Részemről ezt csak kiegészítőnek ajánlanám a többi táplálék mellé a tekerésre, és inkább utána ajánlanám a nagy fehérjetartalom miatt a regenerálódáshoz.

 

KisDzsoni
Általában az édes, túl édes ízeket nem kultiválom ezért banános változatra csaptam le, mert az volt keserű csoki mázzal borítva. Még a teámat is cukor nélkül iszom, ezért általában félve nyúlok energia szeletekhez. A banános "Protein bar" viszont egyáltalán nem volt túl édes, kellemesen harmonikus íze miatt igyekeztem betartani a felhasználási javaslatot miszerint: "Felhasználási javaslat: Rögtön edzés után fogyasztandó. Vagy a nap folyamán bármikor." Így a folyamatos kóstolgatás mellett edzés után is betermeltem egyet. A 80 grammos kiszerelés pedig szép méret, fél napig bőven kitarthat folyamatos bringázás mellett- előnye, hogy elég lehet ha egyet pakolsz csak. A csoki bevonat melegben képes megadni magát, erre figyelni kell.

 

csokiadi.jpg Forrás: Kimura
csokiadi.jpg Forrás: Kimura
Kép forrása: Kimura

 

SunaJózsi
Lemon Ice Iso Tea: Jól vizsgázott. Egy kulacsra való por bekeverése után nem volt túl édes, sem nem volt túl híg a végeredmény. Nem éreztem utána fogyasztása közebn, hogy egy kis vízzel leöblíteném. Sokszor előfordult ez az érzés. Egész napos, több körös bringás tesztek során jól vizsgázott. Gyomrom is bírta.
Az energiaszeletek a finom kategóriába tartoznak. Teszt során 3 íz volt elérhető, mindegyik rendben volt. A csoki alatt egy kellemes ropogós réteget is elhelyeztek, ami kifejezetten ízletes volt. Gyomromat nem bántotta. A túrák során megfelelő energia utánpótlást biztosított.

 

SiMoon
Kedvencem a marcipános, a kókuszos és tulajdonképpen a banános is bejött. Azt mondjuk nehéz volt megállni, hogy ne egyem meg egyszerre az egészet (nem is mindig sikerült), viszont szépen adagolva végig bírtam a kínzó, egész napos biciklizést a sokszázezres-, milliós bringákon, megnőtt a bicepszem és a hajam is tartott. Az olvadós csokibevonattal nem volt gondom, de nyáron más lenne a véleményem. 

Az izo édessége, íze számomra tökéletes volt, de hosszútávú versenyen mindenképp kell mellé egy sima vizeskulacs is.

Gyomorbajokat nem okozott, az erőspistás gulyás este már annál inkább.

 

BringabandaFZsolt
Én lényegében mindenevő vagyok, így nincs sok problémám a táplálékkiegészítők fogyasztásával sem. A BoitechUSA italport tasakos kiszerelésben teszteltük, a hígításával nem kellett bíbelődni; egy tasak egy kulacs. Az íze jó, a tartalma meg tökéletes az edzés/verseny közben elhasznált energia/só, stb. pótlására. A proteinszelet kifejezetten könnyen rágható, más cég termékével volt korábban gondom; már elharapni is kihívás volt, nem hogy rágni. Ízre lényegében bármi jöhet, de a marcipánosról nehezen jöttem le. :) A teszthétvégén bőven volt alkalmam tanulmányozni az összetételét, van benne minden, ami kell egy bringázás alatt. Egyedüli hátulütője, hogy a csokis bevonat megolvadt a hátamban. De mivel proteinszeletről van szó, közvetlenül edzés vagy verseny után érdemes elfogyasztani, vagy nagyon hosszú versenyeken, ahol kell némi fehérjét is bevinni, de ott jó eséllyel úgyis akadnak segítőink, így még megolvadás előtt el is tüntethetjük. :)

 

Az általunk tesztelt Go Protein Bar és Isotonic izotóniás ital megvásárolható a BioTechUSA Központokban, az ország több, mint 90 pontján és a www.biotechusashop.hu oldalon.
 
Mi feltankolunk!
 
 

Izo Tea Forrás: Paraferee
Izo Tea
Kép forrása: Paraferee

 

Hirdetés