MTB kerékpárteszt 2015 Hír

MTB kerékpárteszt 2015 Hír

Kakuk András
Kakuk András
2015/04/15
Megmondjuk melyik a legjobb mtb neked! Vagy nekünk. 
Hirdetés

A Mozgásvilág.hu teszthétvégén mindenki orrvérzésig tesztelhet, kivéve minket. Mi csak csorgatjuk a nyálunkat a hazai kínálat legjobb MTB-jeire és irigykedünk rátok. Ezért hát tavaly (igen tavaly már volt- hívhatjuk időszámításunk szerint -1. évnek #megateszt) elmentünk és leteszeltük a legjobb montikat és ha már megtettük leírtuk nektek. 

Most sem teszünk másként. Azaz csak egy kicsit. 

 

Hol?
A tesztközpont ezúttal is a Vargánya Vendégház (bérelhető Scott mtb-k és CTM fat bringák, vezetett túrák, házi finomságok, szauna...) volt Somoskőújfalun, Magyarország MTB fővárosában, de legalábbis MTB megyeszékhelyén. A háztól legális, kijelölt utak szaladnak a Medves-Karancs vidékére, megkerülve Salgótarjánt és az egykor szebb napokat látott vidéket. A látvány mindenhol pazar. 

 

panor-ma.JPG Forrás: Kakuk András
panor-ma.JPG Forrás: Kakuk András
Kép forrása: Kakuk András

 

Vendéglátóink igyekeztek kielégíteni a igényeinket (ugyanezt teszik minden ide látogatóval) így a bringák mellett házi sört, pálinkát, kemencében sült pizzát, gulyás levest és házi buktát kellett "tesztelnünk" Kemény munka volt. 

 

A tesztkör
Idén egy új 6 km-es tesztkört jelöltünk ki, mely kellően változatos körülményeket biztosított az átfogó teszthez. Könnyű köves emelkedővel indult, majd egy alagúton vezetett át, ahol éjszakai bringázásra is fel lehet készülni. Könnyű átmenet után erős kaptató következett, ami kellően megdolgozta a rájdereket, hogy aztán a megérdemelt jutalom se maradjon el. 3 külön egynyomtávos (single trail) szakasz következett mindegyik más karakterrel. Csiki-csuki erdős, gyökeres-ugratós és köves, kimosott ösvényeken csapattunk vissza a főhadiszállásra. 

A kört mindenkinek csak ajánlani tudjuk és itt ajánljuk is...

Másnap azért egy 30 km-es rundót is bevállatunk melynek eredménye a fent látható panoráma kép. Pécs-kő túra itt...

 

bringa1024.jpg Forrás: Kimura
bringa1024.jpg Forrás: Kimura
Kép forrása: Kimura

 

Frissítés
Igen fárasztó munka közben a védőital is jár és most nem az esti házi barna sörre gondolok. (na jó egy kicsit igen) Napközben a Biotech által biztosított citromos iso-teát és energia szeletekkel tartottuk a kondit. Melyik a legjobb? A banános, netán a kókuszos esetleg a marcipános? Itt megírtuk...

 

A lényeg
Mivel csapattunk? Idén változott egy kicsit a box utca képe. Bekerültek a felhozatalba a Kelly\'s dögös gépei, a Cube széles választékú paripái és két meglepetés is, (Neuzer elérhető 29-esei) a már megszokott minőséget garantáló Merida és Focus mellé. 

Azok akik érezni akarják a töküket egy hosszú tekerés után ajánljuk az SQ Lab nyergeit, akik jó ár-érték arányú külsőt keresnek ajánlani fogjuk a Rubena Mitas külsőit. A lefeléken a Specialized 2FO cipője adott szárnyakat, az alagútban a Specialized Flux lámpája világított (tette volna többször is ha nem hagyjuk a szálláson...) és amióta a Speci Grail kesztyűjét használom sokkal profibban markolom azt amit kell...

Nem húzlak titeket tovább, itt a végeredmény: azaz várj, egy fontos dolog: nem biztos, hogy egyetértesz velünk. A listánk a mi véleményünk amit 7 tesztelő és Suna Pedálkirály Józsi állított össze. A tesztelőink között volt 2 tapasztalt profi XC versenyző (Farkas Zsolt a Bringabandából és Vertich Tomi a Salgótarján Hkse-ből) a többiek a szerkesztőség cserzett bőrű hobbistái és Cicabetty.

 

alag-tas.jpg Forrás: Kimura
alag-tas.jpg Forrás: Kimura
Kép forrása: Kimura

Hirdetés