Combhajlító gyakorlat

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2014/01/03
Combhajlítás fitness géppel
Hirdetés

Az combfeszítő gyakorlat által erősített izmok antagonistáinak edzése sose hiányozzon. Ezzel számos sérülést megakadályozhatunk. Itt első alkalommal nézzük meg, hogy nagyjából azonos erőbefektetéssel milyen súllyal végezzük a gyakorlatokat.

Legtöbbször a combfeszítőkhöz képest a hajlítók sokkal gyengébbek. Ha ez áll fent, akkor igyekezzünk a különbséget eltüntetni!

Kinyújtott állásban ne hagyjuk, hogy az ízület fogja meg a súlyt, mindig tartsuk meg izommal! A végállásnál egy kicsit húzzuk 90fokon belülre a lábunkat, de tovább nem fontos erőltetni.

 

Hogyan?
Feküdj hasra, a bokák a párnázott lábtartó alá kerüljenek. Úgy állítsd be a gépet, hogy a téded a gép forgáspontjával legyen egy vonalban, a párnázott súly pedig a boka hajlatánál legyen. Használd a kapaszkodókat.

Térdedet behajlítva emeld meg a súlyt. Térj vissza a kiindulóhelyzetbe, majd ismételd a gyakorlatot.

Ne lendületből dolgozz, leengedéskor ne engedd visszazuhanni a súlyt. Összpontosíts a hasozmok stabilizáló működésére, ne hagyd a medencét megemelkedni és előrebillenni.

 

Combhajlító gyakorlat
Combhajlító gyakorlat
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Ez a gyakorlat is része Kuttor Csaba szezonra felkészítő kerékpáros/triatlon edzéstervének. A különböző erősítő és TRX gyakorlatok spinninggel ötvözve tökéletes formába hoznak mire itt a szezon!
Olvasd el az alapelveket és a Mozgásvilág edzésnapló segítségével csináld végig egyszerűen!

Hirdetés