aki keres, talál
Hirdetés

Szlovén túrák

Benecz Ferenc

Az Alpok Adria Trail Ausztriából, Heiligenblut feletti Pasterze gleccsertől indul, hogy cirka 750 kilométerrel később, 3 ország érintésével Trieszt mellett, Muggia tengerpartjánál érjen véget. Ezen túránk a 25. szakasz, mely a Soca mentén, az outdoor sportok középpontjától indulva az isonzói csaták egyik meghatározó helyszínénél ér véget.

#alpe-adria trail
#túrázás
Benecz Ferenc

Az Alpok Adria Trail Ausztriából, Heiligenblut feletti Pasterze gleccsertől indul, hogy cirka 750 kilométerrel később, 3 ország érintésével Trieszt mellett, Muggia tengerpartjánál érjen véget. Ezen túránk a 24. szakasz, mely Szlovénia egyik legszebb völgyében, a Soca folyót követve.

#alpe-adria trail
#túrázás
Benecz Ferenc

Az Alpok Adria Trail Ausztriából, Heiligenblut feletti Pasterze gleccsertől indul, hogy cirka 750 kilométerrel később, 3 ország érintésével Trieszt mellett, Muggia tengerpartjánál érjen véget. Ezen túránk a 23. szakasz, mely a Júlia Alpok egyik nevezetes hágóján halad keresztül.

#alpe-adria trail
#túrázás

Brda- Szlovénia szőlős, ligetes dombjain haladó túra

#túrázás

Egy gyönyörű és könnyű túra Kamnikhoz közel, Szlovénia legnagyobb alpesi füves fennsíkján keresztül. Ezen a kiránduláson Gojška, Velika és Mala Velika tájain barangolhatsz, megcsodálhatod út közben a pásztorok kunyhóit és kóstolhatsz finom sajtokat is.

#túrázás
Hirdetés

Ez a túraútvonal a 'déli-Bohinj' hegylánc oldalában fekszik, a Vogel síközpont felett. Az ösvények a hegyoldal déli oldalán, Tolmin felől vezetnek a hegycsúcs felé, a Razor alpesi mezőin és a napos déli lejtőkön át.

#túrázás

A Potočka zijalka barlang az egyik legszebb panorámával büszkélkedő barlang Szlovéniában, amely különleges helyzetéből is adódik, hiszen egy meredek sziklafal közepén található. Ennek ellenére mindenki számára teljesíthető ösvényen juthatunk fel hozzá.

#túrázás

Könnyű gyalogtúra Szlovénia dél-keleti részén, Bela Krajina szőlővidékén, hangulatos szőlőtőkék között.

#túrázás
Hirdetés

Ez a túraútvonal Szlovénia délkeleti részén, a horvát határhoz közel, a Kolpa folyó egy szakasza mentén halad. E folyó képezi egyébként a természetes határvonalat a két ország között. Utunkat források, régi malmok és várak szegélyezik.

#túrázás

Bovec környéke bővelkedik természeti látnivalókban, érdemes felkeresni a legszebb vízeséseket és a magas hegyeket, rengeteg a lehetőség a túrázásra.

#túrázás

Jezersko-ban egy másik túrát is megcsináltunk, amely a maga kb. 7 km-es távjával szintén egy izgalmas és látványos rövid túra. Az útvonal a Ravenska völgy bal oldalán fut fel a gerincre. Innen szemből láthatjuk a Češka koča-t és a Triglav csúcsát is.

#túrázás
Bakónaki-tó rövid túra
1Km Könnyű Túra

Erre a gyönyörű szép kis tóra a szlovén-magyar határ közvetlen közelében, a szlovén oldalon lehet rátalálni. Nagyszerű kirándulóhely túrázóknak, családosoknak és kerékpárosoknak is. A tavat a túraösvényen meg is lehet kerülni.

#túrázás
Házi Bernadett

Szlovénia északi részén található Jezersko régiója, a tökéletes túrahelyszín. A Júliai Alpoknál kevésbé ismert terület legalább annyi izgalmas úti céllal és sportolási lehetőséggel rendelkezik.

#cb
#túrázás
Hirdetés