Bakónaki-tó rövid túra

A Bakónaki-tó rövid túra hossza 1 Km. Az útvonal szintemelkedése 40 m, szintideje 30 Perc, nehézsége Könnyű. Az útvonal Szlovénia területén található.
Hirdetés

Erre a gyönyörű szép kis tóra a szlovén-magyar határ közvetlen közelében, a szlovén oldalon lehet rátalálni. Nagyszerű kirándulóhely túrázóknak, családosoknak és kerékpárosoknak is. A tavat a túraösvényen meg is lehet kerülni, számos útvonal indul a tótól, ezek közül választhatunk attól függően, hogy milyen hosszú kirándulást tervezünk. Akik kicsi izgalomra vágynak, kipróbálhatják az itt létesített erdei kalandparkot, ahol 58 fára épített akadály várja a jelentkezőket.

A Bakonaki tó Forrás: www.mozgasvilag.hu
A Bakonaki tó
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!

A parkolóhoz közel kedves kiülős büfé, a gyerekeknek pedig árnyas játszótér is található.

Legegyszerűbben ide a következő útvonalon juthatunk el: Nemesnépnél átlépünk a határon, innen két irányban is továbbhaladhatunk: a 724-es vagy a 439-es úton. A lényeg, hogy Dobronaknak menjünk, mert a tóhoz erről a településről tudunk bejutni. A Bakónaki-tavat tábla jelöli, Dobronakról egyenes út vezet ide. A tó bejáratánál tágas parkolót találunk. Innen indíthatjuk a túránkat.

1. Elindulunk a tó felé, bal kezünk felől láthatjuk a büfét és szemben előttünk a játszótér. Egyenesen megyünk tovább.

2. Kicsivel előrébb megpillantjuk az előttünk magasodó gátat, az oldalán fellépdelve máris elénk tárul a tó látványa.

3. Itt jobbra fordulunk, hogy közvetlenül a parton sétálva megnézzük a tóba benyúló kicsi félszigetet. Itt remek alkalmunk nyílik gyönyörködni a vízben és és a tó állatvilágában. A parton többfelé horgászokat lehet látni, az egész környezet nagyon nyugodt és idilli.

4. A kis félszigetről a kavicsos útra visszatérve visszafordulunk a parkoló felé, innen csak egyenesen követni kell az utat.


Aki ennél a túránál hosszabbra vágyik, úgy a 4. pontban balra menjen tovább, az út körbevisz a tó körül.

 

Hirdetés