Túrázz GPS-szel - 25 000 Ft-tal olcsóbban! Hír

www.multinavigator.hu
2009/06/10
Nyaralás alatt a hotelszoba és kávézók hűvöse sokunknak egyáltalán nem elég, a várost és vízpartot elhagyva a természeti környezetre is kíváncsiak vagyunk. A megfelelő útvonal és túracélpontok felfedezésében sokat segít a Garmin navigációs készülék sorozata
Hirdetés

A nyár beköszöntével egyre többen ülünk autóba lakhelyünktől közeli, vagy éppen távolabbi célt választva. A hotelszoba és kávézók hűvöse sokunknak azonban nem elég, a várost és vízpartot elhagyva a természeti környezetre is kíváncsiak vagyunk. A megfelelő útvonal és túracélpontok felfedezésében nagy segítségünkre lehet a Garmin navigációs készülék sorozata, az Oregon. Már legkisebb tagjával is sokat nyerünk. Ráadásul ez most akciósan, 25000 Ft-al olcsóbban beszerezhető a multinavigator.hu -n. 

  A Garmin kitett magáért, amikor megalkotta az Oregon sorozatot. Legyen szó autós vagy terepi navigációról, egy készülékben egyesítette mindkét funkciót. Mindezek ráadásul az IPX7-es szabvány szerinti vízállóságot kaptak, azaz nem kell félnünk, hogy egy nagyobb zuhé, esetleg egy rafting után, borulást követően tönkremegy az elektronika. Az alkatrészek illesztése mindegyik változatban pontos, a masszív anyagok, felépítés miatt, ha az Oregonunkat egy óvatlan pillanatban le is ejtjük, vagy egy sziklához ütjük, akkor sem eshet szét, mint hétköznapi társai.

 

A készülékek teljes navigációjához 8,3 cm átmérőjű, 400 x 240 pixel felbontású érintőképernyőt kapunk, amely egészen jónak számít, használata még a kezdő felhasználók számára sem jelenthet gondot. Az egyértelmű menüpontok, logikus felépítés gyorsan a tulajdonos szívébe lopja magát, és akár autóban, akár kerékpár- vagy túraútvonalon könnyen kezelhető. Az állítható háttérvilágításnak köszönhetően a kijelző erős napfényben is jól látható. A nagyobb térképek eltárolására a gyártó mindegyik típusba microSD kártyafoglalatot helyezett. A GPS vétellel sem lehet probléma, a nagy érzékenységű beépített antennák jól teljesítenek városban és terepen egyaránt, amelyet segít a HotFix műholdbecslés is. Bár kétség kívül kezdetben szokatlan a használatuk a térkép és hagyományos kompasz után, nem kell félnünk, ne tudnánk megszokni. A térkép teljes átlátásának hiánya az érintőképernyőn megjelenő szelvények gyors lapozásával kiváltható.



Már az Oregon család legkisebbje, a 200-as tudja mindazt, amire alapszinten szükségünk lehet. Világszintű áttekintő térképpel kapjuk, amelyet tetszés szerint bővíthetünk, utcai navigációs, hajózási, tréképpel, vagy akár hazai túrázók a turistautak.hu térképeivel is. Ha egy-egy barangolás során a család apróbb tagjai is velünk tartanak, a pihenők megtervezésében nagy segítséget jelenthet a domborzati térkép, a szintvonalak jelzése. A túrázóknak és kincsvadászoknak nagy öröm, hogy támogatja Geocaching.com GPX formátumát is, ezt a készülékkel együtt kapott PC kábellel könnyen letölthetjük, megoszthatjuk. A bringások is bátran beruházhatnak az Oregon 200 -ba, a kerékpáros tartókengyel a kerékpárúton és a komolyabb erdei manővernél is megállja a helyét. Aki már egy ideje fontolgatja egy jó ár-érték arányú készülék vételét, ne habozzon, a készlet erejéig az Oregon 200-as most 25 000 Ft-al olcsóbb a multinavigator.hu -n.



Az Oregon család többi tagja, az Oregon 300 -as és Oregon 400t már büszkélkedik iránytűvel, az utóbbi Európa topográfiai térképpel. Memóriájuk nagyobb, 850MB, amelyen már nemcsak egy-egy megye, hanem akár a teljes Kárpát-medence is elfér. A két nagytestvér vezeték nélkül is csatlakozik egymáshoz, és Colorado típusú társaikhoz, így a rögzített pontokat, útvonalakat könnyedén megoszthatjuk egymással. Ráadásként csatolhatjuk a külön beszerezhető szívritmus mérőt, illetve a biciklisek tekerés számlálóját. A sorozat nagy durranása, az 550 és 550t hamarosan kapható hazánkban is. Ebben a készülékben egy 3,2 Mp-es kamera várja leendő tulajdonosát: minden elkészült képhez csatolja a pontos koordinátákat. A geotagnek köszönhetően a Garmin direkt támogatást ad a Google Picasa internetes fényképalbumhoz, így ne csodálkozzunk, ha egy csúcson készült képünk a Google Maps-en köszön majd vissza.
Hirdetés