Tömegmentes túrautak

Tömegmentes túrautak

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2013/04/24
Ha csendet és nyugalmat vársz egy túrától, ne a felkapott ösvényeket válaszd.
Hirdetés

Rám-szakadék, Margitsziget, Normafa... gyönyörű kirándulóhelyek szó se róla, de ha például egy olyan nemzeti ünnepen mennél oda, mint amilyen a közelgő május 1. ("ez a szeretet ünnepe ez a majális" - Dzsinó család), akkor bizony könnyen kerülsz olyan dugóba, mint kolléga tavaly, amikor gyakorlatilag kilométeres sor állt a Rám-szakadék népszerű létrájánál. Biztosan megvan a hangulata egy ilyen össznépi tumultusnak is, de ha nyugalmat és békét keresel, akkor mondunk jobbat, mindjárt többet is.

 

Családi kiskör hazánk legmagasabb hegyén

A Kékestető gyalogtúránk szintén népszerű környezetben halad, de kellő távolságra a fővárostól ahhoz, hogy ne kelljen irdatlan embertömegre számítani. Gyerekekkel, családostul is teljesíthető fél napos túra Mátraházáról a Kékestetőn át és vissza.

A Családi kiskör hazánk legmagasabb hegyén hossza 10,6 km, szintideje 5 óra, nehézsége könnyű (családi). Túraleíráshoz, térképhez, útvonal fotókhoz klikk ide!

 

Gyalogtúra a sípálya körül

A télen síelőkre, nyáron bringásokra specializálódott eplényi Síaréna a gyalogtúrázóknak is nyújt nyugis útvonalakat. Az eplényi Bringaréna (télen Síaréna) környékén túrázunk, érintve az Álmoshegyi kilátót. Akár családosok, gyerekekkel is nekivághatnak.

A Gyalogtúra a sípálya körül hossza 5,3 km, szintideje 2 óra, nehézsége könnyű (családi).
Túraleíráshoz, térképhez, útvonal fotókhoz klikk ide!

 

 

Csipkés sírja - Erdőbénye

Garantáltan tömegmentes kirándulóhely Erdőbénye környékén. A 17 km-es "oda-vissza" túra célja a Csipkés sírja, amiről maximum találgatásokból sejthetjük, hogy egy legendás betyár sírját jelképezi a fa tövében álló kőhalom.

A Csipkés sírja - Erdőbénye hossza 17 km, az útvonal szintemelkedése 225 méter, szintideje 3,5 óra, nehézsége könnyű.
Túraleíráshoz, térképhez, útvonal fotókhoz klikk ide!

 

Zirc-környéki kerékpártúra

Alig néhány házból álló Lókút, Akli, Páliháláspuszta és Tündérmajor településeken keresztül barangoljuk be Zirc környékét.

A Zirc-környéki kerékpártúra hossza 35 km, szintideje 3-4 óra, nehézsége közepes.
Túraleíráshoz, térképhez, útvonal fotókhoz klikk ide!

 

Római fürdő a Bakonyban

Bakonynána település közelében a Gaja-patak völgye hirtelen összeszűkül és a patak a két függőleges sziklafal alkotta szurdokba ömlik. A vízesés valójában több kisebb zúgó sorozatát jelenti. Na ide tekerünk el egy nem túl nehéz, enyhén hullámos murvás-aszfaltos terepen.

A Római fürdő a Bakonyban hossza 17,7 km, szintideje 3-4 óra, nehézsége könnyű.
Túraleíráshoz, térképhez, útvonal fotókhoz klikk ide!

 

Szellemreptér és madárrezervátum

Olyan eldugott utakon tekerünk, ami minden kerékpáros álmaiban többször visszatér: hosszú, keskeny aszfaltút, gyakorlatilag semmi autóforgalom és szép táj végig. A Zala folyó mentén eljutunk a kis-Balatonig, majd visszafelé betértünk a FlyBalaton szellemreptérbe.

A Szellemreptér és madárrezervátum hossza 55 km, az útvonal szintemelkedése 150 méter, szintideje 3, nehézsége könnyű.
Túraleíráshoz, térképhez, útvonal fotókhoz klikk ide!

 

 

Kisnánai vár túra

Célpontunk a kisnánai vár, mely a közelmúltban lett helyreállítva és egy kis térítés ellenében a közönség számára látogatható.

A Kisnánai vár túra hossza 38,8 km, az útvonal szintemelkedése 150 méter, szintideje 3:30, nehézsége könnyű.
Túraleíráshoz, térképhez, útvonal fotókhoz klikk ide!

 

Szellemvárosi ereszkedés

A térképen végignézve, az útvonal egy kellemes városlátogatásnak indult, odaérve azonban kiderült, hogy szellemvárosba érkeztünk...

Útvonalunk Mátraszentistvánról indul és a jó 400 méterrel lejjebb lévő Szorospatakra vezet. Onnan persze vissza is kell jutni, úgyhogy a visszafelé út lesz az igazi élvezet :) A táv első fele 15-20 perc alatt letudható, visszafelé eltart kb két óráig, de végig kellemes, alacsony edzettségi szint mellett is kibírható.

A Szellemvárosi ereszkedés hossza 22,3 km, az útvonal szintemelkedése 400 méter, szintideje 2-2,5, nehézsége közepes.
Túraleíráshoz, térképhez, útvonal fotókhoz klikk ide!

 

Csokigyár ostrom Szentgotthárdról

Hosszú, helyenként erőt próbáló emelkedőkkel, de pazar tájakkal és érdekes úticélokkal tarkított útvonal. A túra fő pihenőpontja kétség kívül a Zotter csokigyár, ahol kóstolás mellett vásárolni is lehet a kézi készítésű finomságokból.

A Csokigyár ostrom Szentgotthárdról - Kerékpártúra hossza 70 km, az útvonal szintemelkedése 170 méter, szintideje 6 óra, nehézsége közepes.
Túraleíráshoz, térképhez, útvonal fotókhoz klikk ide!

 

A teljes túraútvonal palettához (nem csak Magyarországról) klikk ide!
A teljes kerékpáros útvonal palettához (nem csak Magyarországról) klikk ide!

Hirdetés