aki keres, talál
Hirdetés

Túra, túraútvonal

Simon Ádám
Gyadai tanösvény
6Km Közepes Túra

Az erdő- és természetismereti Gyadai tanösvényen HanGYA DAni segítségével ismerhetjük meg az erdő, a rét életét, élővilágát és betekinthetünk az itteni erdészek munkájába is. A Katalinpusztiai Kirándulóközpontból induló túra tökéletes családi útvonal, számos izgalmas, a túrázás megszerettetésére alkalmas állomással: mocsárjárás fapallókon és cölöpokon, hintahíd, óriási függőhíd és rengeteg kisebb-nagyobb domb és egyéb megmásznivaló.

#tanösvény
#túrázás
Kakuk András

Kellemes túra forrással és gyönyörű dunai panorámával.

#túrázás
Nyáry Tamás

Túránkat egy igen látványos, sok kilátást ígérő hegygerincen járjuk végig, amely nem kevés misztikus mondával büszkélkedhet. Cserébe készüljünk komolyabb szintekre is, lesz mit út közben megmászni.

#tanösvény
#túrázás
Kakuk András
Búbánat-völgyi túra
12.59Km Közepes (Néhol nehéz) Túra

A Búbánat-völgyi Kerek-tótól a Hideglelős-keresztig

#túrázás
Nyáry Tamás
Isten keze, ha meglegyint!
18.1Km Közepes Túra

Mindannyian Isten markában vagyunk! Pláne, ha megmásszuk a Szár-hegyet Felsőtold felett, és beleülünk az Isten keze kilátóba.

#tanösvény
#túrázás
Hirdetés
Simon Ádám

Az Ócsa melletti Nagy-Erdőben lévő, 1,5 kilométer (oda-vissza 3 km) hosszú tanösvény izgalmas és változatos lápos vidéken keresztül vezet. Családosok számára jó hír, hogy a Selyem-réten játszótér is várja a gyerekeket.

#tanösvény
#túraútvonal
#túrázás
Nyáry Tamás

Ha szeretnél tanúja lenni annak, miként veszi vissza a természet azt ami az övé, akkor ezt a túrát neked találták ki!

#tanösvény
#túrázás
Simon Ádám
Babatpusztára a Gödöllői Dombvidéken
6Km Könnyű (Családi) Túra

Babatpusztai istállókastély, Babati-tavak, Pap Miska-kút és különleges, kanyon-szerű nyomvonalak is találhatók az M3-as autópálya mentén kipróbált túraútvonalban, a Gödöllői-dombság szélén. Az autópálya közelsége miatt ugyan nem fogunk teljesen elszakadni a civilizáció zajától, de ezzel együtt is megéri megtenni ezt a 6 kilométer hosszú kört, akár családosan is. A túra kiindulópontjánál játszótér is található.

#túrázás
Hirdetés
Nyáry Tamás

Gyakorlatilag a legnépszerűbb és a legrövidebb út a Nagy-Hideg-hegy megközelítésére Királyrétről a piros, vagy kék négyzet jelzésen egyenesen „felgangolni”. Na és ha van egy picit hosszabb, de több látnivalót érintő útvonal? Járjuk most ezt be! Még tanösvény is lesz közben.

#tanösvény
#túrázás
Nyáry Tamás

Úgy is fogalmazhatnék, nyugi a Nyugat-Börzsönyben, mert hogy éppen ezt tapasztaltam, amikor végig jártam a Tolmács-hegy meseszép gerincét. Egy közepes nehézségű túrán gyönyörű kilátásokban gyönyörködhetsz, ha ezt a kört választod.

#tanösvény
#túrázás
Nyáry Tamás
Varjas és Magosfa
23.9Km Nehéz Túra

A Magosfa (916m) a Börzsöny második legmagasabb hegye, becenevén a Tátra-látó. Északi és nyugati oldala felől egészen komoly meredekségű hegyoldalakkal bír, és tetemes szintkülönbséggel lehet csak elérni a csúcsát a Kemence-patak völgye felől.

#túrázás
Nyáry Tamás

A Márianosztrai kegytemplom és börtönmúzeum, két nagyon szép kálvária, vadregényes erdők, források és pár látványos kilátópont is bejárható ezen a szintben nem túl nehéz, de a hossza miatt haladó fokozatú túrán.

#túrázás
Nyáry Tamás
Letkésről a Nagy-Gallára
11.1Km Közepes Túra

A Nagy-Galla dupla púpja – mint egy tevehát – elég sok helyről jól látszik a Nyugat-Börzsönyből, és jellegzetes, hegyes kúp alakú csúcsa felébreszti az elszántságot: Na oda, felmászom egyszer!

#túrázás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés