Menü

sportág: TÚRA    táv: 5,3 km    szintemelkedés: m    szintidő: 2 óra     nehézség: Könnyű (Családi)

Gyalogtúra a sípálya körül

Az eplényi Bringaréna (télen Síaréna) környékén túrázunk, érintve az Álmoshegyi kilátót. Akár családosok, gyerekekkel is nekivághatnak. Helyenként keresztezzük a Bringaréna kijelölt kerékpáros útvonalait (táblák jelölik), itt legyünk óvatosabbak.

 


Eplényi gyalogtúra nagyobb térképen való megjelenítése

 

01 Eplényből indulunk a Holle Anyó panziótól, a Bringaréna (télen síaréna) tövéből. A parkoló végén - bár nem látszik - indul egy tanösvény, amit követünk.

 

Gyalogtúra a sípálya körül

 

02 A tanösvény nyomán egy panorámás terepre jutunk, ahol jobbra 90fokkal délnyugati irányba haladunk tovább. Ennek a végén eplényi panoráma, játszótér és egy szépen ívelt focipálya fogad.

 

Gyalogtúra a sípálya körül

 

03 A táblákat a "kilátó" felé követjük, így rövidesen eljutunk az Álmoshegyi-kilátóhoz (érdemes felkapaszkodni a tetejére).

 

Gyalogtúra a sípálya körül

 

04 A kilátótól már csak egy köpésnyire van a sífelvonó teteje, ami mellett elindulunk lefelé a jobb szélső pályán, a DownHill starthelytől jobbra.

05 Nemsokára keresztben egy ösvény halad át a pályán, jobbra kövessük.

06 Beleütközünk újra a tanösvénybe, balra, lefelé haladunk rajta.

 

Az eplényi Bringaréna (télen Síaréna) környékén túrázunk, érintve az Álmoshegyi kilátót. Akár családosok, gyerekekkel is nekivághatnak. Helyenként keresztezzük a Bringaréna kijelölt kerékpáros útvonalait (táblák jelölik), itt legyünk óvatosabbak.   google   01 Eplényből indulunk a Holle Anyó panziótól, a Bringaréna (télen síaréna) tövéből. A parkoló végén - bár nem látszik - indul egy tanösvény, amit követünk.     02 A tanösvény nyomán egy panorámás terepre jutunk, ahol jobbra 90fokkal délnyugati irányba haladunk tovább. Ennek a végén eplényi panoráma, játszótér és egy szépen ívelt focipálya fogad.     03 A táblákat a

 

07 Leérve a sípálya hóágyúrendszerét tápláló tóhoz, balra fordulunk és a pláyák tövében visszaérünk kiindulópontunkig.

Összesítés

A Gyalogtúra a sípálya körül hossza 5,3 km, az útvonal szintemelkedése méter, szintideje 2 óra, nehézsége könnyű (családi). Az útvonal Magyarország területén található.

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök
°C 4 / 5 -4 / 2 -3 / 1 -2 / 3
mm 0.7 0.0 2.3 15.8
km/h 28.8 6.8 10.8 17.6

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Olvass többet: túraútvonal