Nyugi piknik Stájerországban Hír

(x) - Támogatott tartalom
2011/04/13
Kapkodni tilos! A jelszó: Slow-motion. Piknik kerékpárral, lovon, vagy hőlégballonnal.
 
81451-Baerensch-tzklamm.JPG
 
Sokáig már nem kell várni és a tavasz beköszönt a vidékre. „Túrára fel!” – élvezd a panorámát, de csak egészen kényelmesen. Kelet-Stájerországban ugyanis „Slow motion”-a jelszó, pontosabban a környezetkímélő szállítóeszközök, mint a kerékpár (akár elektromos változata), a lovaskocsi, a gőzvasút, a traktorpótkocsi vagy a hőlégballon kerülnek előtérbe. Tavasszal, amikor Ausztria kertje egy virágtengerré változik, indul a piknikszezon !
 
81451-Picknick-c-bernhard-bergmann_.jpg  
 
Változatos, különleges és egészen ritka ajánlatok várják a vendégeket, mint például: az Őszi körte piknik a Pöllau-völgyi Természetvédelmi Parkban , piknik az alpesi orchidearéten az Almenland Természetvédelmi Parkban és a Schmankerlpiknik Weizben. A virágzó Alma vidék kastélykocsikázással egybekötött romantikus pikniket kínál a herbersteini kastély völgyében. Hartberg és vidéke panorámapiknikre invitál a szőlőskertekbe - természetesen a Római borút kiváló minőségű boraival -, a Joglland-Waldheimat vidéke pedig a fűszer- és gyógynövénykerti pikniket ajánlja az Erőbirodalom kiállítás füvészkertjében.
 
81451-_MG_8974-c-bernhard-bergmann_klein.jpg
 
A tavaszi virágkavalkádot még intenzívebben élvezhetjük a 100 éves jubileumát ünneplő „Feistritztalbahn” nosztalgia gőzvonattal, a vidám Traktorgaudival vagy a híres kastélykocsissal utazva.
 
Kelet-Stájerország különleges piknik élményei      Pöllau-völgyi Természetvédelmi Park Őszi körte piknik a Pöllau-völgy Természetvédelmi Parkjában Túra az őszi körte termesztő Höllmüllner gazdához, ahol a vendég a finomságokkal töltött piknikkosárral az őszi körte fák árnyékában élvezetheti a pikniket, csodás kilátással a hegyről Pöllau-völgyére.
Alpesi vidék Természetvédelmi Park Piknik az orchidearéten idegenvezetéssel a parkban a hohenaui alpesi házig, ahol a vendég egy gyönyörű alpesi réten élvezheti a vidék ízeit. A túra kiindulópontjáig a szálláshelyről akár egy elektromos kerékpárral is eljuthatunk.
Alma vidék - Stubenberg tó Herberstein pikniktúra kastélykocsizással A kastélykocsis korhű egyenruhájával, háromszögletű kalapjával és csillogó csizmájával az Alma vidék - Stubenberg tó összetéveszthetetlen erdetiségei közé tartozik. Egész évben úton van a négy stubenbergi kastély között és az utasok minden alkalommal el vannak ragadtatva tőle és a lovaitól. Aki útnak indul vele „piknik túrára”, annak felejthetetlen élményben lesz része. Almás kerteken, réteken át és a herbersteini szőlőskert mellett üget a két ló vissza az udvarába. A Feistritz csobogása, a rózsák illata, az étel íze, és mindenek előtt a kastélykocsis történetei örökre megmaradnak az emlékezetünkben.
 
81451-Bl-hender-Apfelbaum_-c-Tom-Lamm-l-ikarus.cc_klein.jpg
 
Hartberg és vidéke Panoráma piknik a szőlőskertben a Ringkogel-hegyen nemes borral a kelet-stájer Római borútról.
Weiz Schmankerlpikniktúra Útközben a weizi birkatenyésztők termékeit, sertés füstölthúst, almapralinét és még sok minden mást is begyűjtünk a piknikkosárba és azután a belvárosi Conny Moosbauer varázslatos kertjében a kitűnő termékeket és a kert nyugodt légkörét élvezzük.
„Piknik élménykert” Piknik a térség finomságaival egy hangulatos kis helyen St. Ruprechtben és környékén, naponta foglalható és ajándékutalványként kapható. Minőségi hozzávalók, mint például a weizi füstölt sertéshús, hazai gyümölcs és joghurt, babmuffin, vulcano sonka Chutney tökkel, haslaui füstölt pisztráng kapor-méz-mustárszósszal, arzbergi sajt gyógynövényolajjal, babkocsonnya és még sok minden más! Luxusváltozatban is foglalható.  A megbeszélt túraúton egy meghatározott helyen várja a vendégeket egy luxus piknik és semmiről sem kell gondoskodni.
Joglland-Waldheimat Erőösvénytúra piknikkel az Erőbirodalom füvészkertjében Túra az erőösvényen (kérésre idegenvezetéssel) és tájékoztatóval a gyógy- és fűszernövények világáról Wolfgang Zemanek szakértővel, valamint piknikkel az erőbirodalom kertjében.
Kelet-Stájerország legszebb piknik tippjei
 
81451-Therme_13.jpg
 
Csomagajánlatok: • H2O élmény-nyár – minden nap egy új kaland! Foglald le már most nyári üdülésed a H2O élmény termálfürdőben és élvezd a fürdő és a 192 szobás, modern, családi szálloda csodás ajánlatait Bad Waltersdorfban. - Ausztria legszélesebb, dupla gumiabroncsos 120 m hosszú csúszdája, - Vízi attrakciók sokasága biztosít időjárástól független, örömteli fürdőzést, - Óriási park, játszótér nyitott medencék kínálnak szabadtéri szórakozást. A gasztronómiai élvezetekről a szálloda étterme, a szállodabár, a pizzéria és a bisztró kínálata gondoskodik. Különleges fénypont a Poolbar (medencebár), ahol a vízben ülve fogyaszthatják el italaikat, koktéljaikat a vendégek. Animációs programok a kicsiknek a pizza sütéstől a Baby Jumbo poolban tartott gyerekdisco-ig, és a termál rallye-ig. Kis kacsa fürdik…csomagajánlat: • Bőséges büféreggeli • Félpanzió - esti büfé alkoholmentes italokkal az asztalnál (kivéve a forró italokat) • Belépő a szálloda saját élménytermálfürdőjébe • Egy kacsás fürdőszett és fürdőköpeny • A Funny Kids Club animációs programjai • H2O Zotter csokoládé ajándékba   A csomagajánlat ára 2 felnőtt + 1 gyermek részére a szülőkkel egy szobában (0-4,9 éves korig): 169 EUR /éj (min. 2 éjszaka esetén) 149 EUR /éj (min. 4 éjszaka esetén) (plusz idegenfog. adó: 1,65 EUR /fő a felnőttek részére)
 
81451-DSC00563.JPG
 
• Kelet-stájerországi természeti szépségek és kultúra
Egy napos kirándulás a Joglland vidéken és a Pöllau természetvédelmi parkon át Hartberg városába. Útvonal: Budapest-Győr-Hegyeshalom (M1-es autópálya) - A2-es autópálya Graz irányába – Pinggau-nál letérés az A2-es autópályáról St. Jakob irányába
9.00 Érkezés St. Jakob im Walde-ba Program : Erőbirodalom (Kräftereich) Élménykiállítás megtekintése vezetéssel. Honnan kapjuk az erőnket? Ez a kiállítás az erő körül kialakult elméleteket, és felismeréseket mutatja be szemléletes formában nagyon élményszerűen.  www.kraeftereich.at Elérhetőség:       Kräftereich St. Jakob im Walde Kirchenviertel 70 8255 St. Jakob im Walde Tel.: 03336/20 257, Fax: 03336/20 257 20              E-Mail: office@kraeftereich.at A kiállítás után séta az Európa virágoskertben, majd utazás Wenigzellbe.
11.30 Érkezés Wenigzellbe Program: Túra a  Mezitlábas parkban info@wenigzell.at
13.00-14.30 Ebéd, Gasthof Prettenhoferben Elérhetőség:       Pittermann 14, 8254 Wenigzell  Tel: (03336) 2206, Fax: (03336) 2206-6 info@prettenhofer.at
15.00 Érkezés Pöllauba Program: a kastély, a park, valamint a templom megtekintése vezetéssel www.poellau.net/default.asp?action=article&ID=5 Elérhetőség:       Schloss Pöllau A - 8225 Pöllau, Schloss 1 T: +43 (0)3335 4210              e-Mail: info@naturpark-poellauertal.at Internet: www.naturpark-poellauertal.at
16.45 Érkezés Pöllaubergre Program: a templom és a témakertek megtekintése vezetéssel
Témakertek megtekintese: www.naturpark-poellauertal.at
18.00 Érkezés Pöllauba Program: Vacsora egy Buschenschank privát borozóban Elérhetőség:      Karl Safner 8225 Pöllau, Schönau 40 Telefon: 03335/2040             
Vagy 18.00 Érkezés Hartbergbe Program: séta Hartberg csodás óvárosában (szabad program)   www.hartberg.at
Àr: komplett program étkezésekkel csoportok részére fejenként már 30 EUR/fő-től!   internetoldalon
 
Tavaszi-nyári ajánlatok
További csomagajánlatok: Klikk ide!
 
Tourismusregionalverband Oststeiermark Radersdorf 75 8263 Großwilfersdorf T: +43 (0)3385 21090, F: DW 25 info@oststeiermark.com