Nyaralás Ausztria zöld szívében Hír

(x) - Támogatott tartalom
2015/06/09
Természet, gasztronómia és hangulatos légkör

Stájerország felfedezése

Az aktív programok egész sorát kínáló alpesi tájaknak, a különleges kulináris élményekkel csábító délvidéknek és a tartományi főváros, Graz inspiráló légkörének köszönhetően a Stájerországban töltött napok hosszabbnak tűnnek az átlagosnál és új felfedeznivalók egész sorát kínálják. 

Stájerország nyáron programok sokszínű kavalkádjával csábít feltöltődésre: Ausztria zöld szívében számtalan kikapcsolódási lehetőség és látnivaló vár felfedezésre.

 

2970_gruener_see.jpg
Gruener See
Kép forrása: © Steiermark Tourismus, Foto: ikarus.cc

 

Természet, gasztronómia és hangulatos légkör

A hegyek és az alpesi legelők határozzák meg a táj képét északon, ahol számtalan gyalogos vagy kerékpáros túraútvonal közül választhatunk, ha a (csaknem) 3000 méter magas Dachstein, a mintegy 800 kétezres hegycsúcs, a 7 natúrpark és Stájerország egyetlen nemzeti parkjának csodás természeti környezetét szeretnénk felfedezni. Északon és a tartomány délvidékén, a Bad Blumauban található Hundertwasser-termálfürdő környékén összesen 9 termálfürdő varázsolja Stájerországot első osztályú wellnessközponttá.

A keleti tájakat a Kastélyok útja és almáskertek végeláthatatlan sora díszíti, nyugaton a híres tökmagolaj, Stájerország „zöld aranya” csábít kulináris felfedezőtúrára és innen származnak a világhírű lipicai lovak is. Egészen délen a napsütötte fekvésű szőlőskertekben nemzetközileg is ismert és elismert borok várják a kirándulókat. Nem hiába hívják Stájerországot előszeretettel „Ausztria ínyencboltjának”.

 

2532_schafalm_planai.jpg
Schafalm Planai
Kép forrása: © Steiermark Tourismus, Foto: ikarus.cc

 

A tartomány fővárosában, Grazban – Arnold Schwarzenegger szülővárosában és Európa 2003-as kulturális fővárosában – lüktet az élet az UNESCO világörökségek közé választott középkori óvárosban. Grazban azonban jól megfér egymás mellett a hagyomány és a modernitás, a Művészetek Háza és a Mura-sziget például a modern építészet két jeles képviselője.

 Steiermark Tourismus
St. Peter Hauptstraße 243, A-8042 Graz
Tel. +43 316 4003-0
info@steiermark.com
www.steiermark.com