Hol síelnek a Világbajnokok?

Pintér László
Pintér László
2014/11/30
2015. január 15. és 25. között Kreischbergben először rendeznek közös snowboard és szabadstílusú sí világbajnokságot.
Hirdetés

Van itt más is a tökmagolajon kívül
A 2015-ös Kreischbergi Freestyle Sí és Snowboard Világbajnokság megmutatja majd a világnak, hogy Stájerországban kiválóan lehet síelni és hódeszkázni is. Mindegy, hogy lécen vagy deszkán várjuk, jöhet a tél!

 

A világbajnokok helye
Schladming 2013 után itt van Kreischberg 2015! Stájerország az egyetlen olyan régió a világon, amely eddig mind a hét, FIS által szervezett világbajnokságot vendégül látta. Schladmingban az alpesi sízők, Ramsauban az északi sízők, Kulmban a sírepülők, Kreischbergben a hódeszkások, a szabadstílusú síelők és a telemarkosok, Gaalban pedig a gyepsízők világbajnokságát rendezték. Ausztria zöld szívében 76 síterep várja a síelni és snowboardozni vágyókat, és a freestyle kedvelői sem fognak csalódni. Kreischberg és Lachtal világbajnoki helyszínként bizonyítják a világnak, hogy ez a régió nemcsak a túrázás, hanem a téli turizmus a hazája is. 

 

Freestyle sí és snowboard Stájerországban Forrás: austria.info
Freestyle sí és snowboard Stájerországban
Kép forrása: austria.info

 

A szabad szelleműek otthona
A Dachstein-gleccseren 2700 m magasan található Superpark egy rövid nyári szünet kivételével egész évben kínál határtalan freestyle lehetőségeket kezdők és haladók számára egyaránt. Aki télen nem akar olyan magasra menni, csúszhat a planai-i Superparkban. A hatalmas schladmingi síterep minden téli sportoló igényeit kielégíti. A kis felső-stájerországi település a pályákon kívüli események és partik sokaságával mutatja, hogy itt bizony komoly freestyle-élet tombol. Kicsivel keletebbre találjuk a stuhlecki Snowparkot a tökéletesen formázott ugratóival, melyek rengeteg szórakozást kínálnak a snowboardosok és a freesízők számára is. Végül, de nem utolsó sorban itt van a kreischbergi Airypark, amely idén ugyan még a világbajnokságé, de jövőre újra 100%-ig visszafoglalhatják az adrenalinfüggők.

 

További információk a freestyle síelésről és snowboardozásról Stájerországban: 
blog.steiermark.com/hu

Hirdetés