Nyaralás Erdélyben és Szlovéniában Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2011/07/27
Hegymászás, gyalog- és bringatúrák, vadvízi evezés Szlovénában és izgalmas kirándulás Pádison!
Hirdetés
Izgalmas kirándulás Pádison, gyerekeknek! Egyik legújabb túraajánlatunk kifejezetten gyerekeknek szól, akik ezúttal vadregényes kirándulást tehetnek Erdélybe, Pádisra. A Bihar-hegység vagy Bihari-havasok az Erdélyi-középhegység észak-déli irányú központi hegytömbje. A Bihar-hegységben található a Szigethegység legmagasabb pontja, a Nagy-Bihar (1849 m). A Bihari-havasokból ágaznak ki a hegycsoport mellékhegyvonulatai. A Pádis-fennsík a hegység közepén terül el.
 
 
 
Az 1300 méter magasan elterülő fennsík jellegzetes karsztvidék, ahol megtaláljuk annak összes jellemző jelenségét: - karsztforrásokat - víznyelőket - dolinákat - barlangokat
A Csodavár Európa legnagyobb exo-karsztjelensége : három, egymástól egy kisebb nyereggel, illetve alagúttal elválasztott 100-300 m átmérőjű és 100-200 m mélységű dolina. Ezek közül kettő látogatható, a harmadik csak alacsonyabb vízállásnál. A legnagyobb dolinában egy 73 m magas barlangnyílás található. A részletek megtekintéséhez kattints ide !
 
Szlovénia – reloaded Gorenjska és Goriska szomszédos régióknak nincsen magyar megfelelője, ám mindenki érteni fogja, ha legismertebb részeit említjük, pl. Triglav Nemzeti Park – Júliai Alpok, Bled, Bohinj, Bovec, Isonzó (Soca). E hegyes-völgyes, patakokban és folyókban gazdag vidék temérdek lehetőséget nyújt aktív kikapcsolódásra, akár hegymászásról, gyalog- vagy bringatúráról, vadvízi evezésről, fürdőzésről vagy nordic walking -ról van szó.
 

 
Az alábbi linkekre kattintva még tö bbet megtudhattok a legfontosabb helyszínekről és történetükről, sőt mi több szállásajánlatokkal és utazási ajánlatokkal is készültünk.
Gorenjska régió Goriska régió
 
 
 
A harmadik, érdekesen csengő Obalno-kraska nevet viselő, délnyugati régió kicsit kakukktojás a többi között. Lévén, hogy ez a régió az Adriai tengerrel érintkezik , egyértelmű, hogy mediterrán jellegű tájjal van dolgunk. Leereszkedve a hegyekből egészen megváltozik a kép, a tengerfelőli sziklaszirteken középkori, sőt ókori időkből is származó épületek, kikötővárosok keltik fel figyelmünket, melyek gazdag történelmi múltjukkal kivételes élményt nyújtanak számunkra. Legfontosabb városok a közelben, a legnagyobb és gazdaságilag legfontosabb Koper , majd Piran és Izola . Piran és Izola között fekszik egy kis üdülőváros, Talaso Stunjan is, melyet azért lényeges itt kiemelnünk, mert igen közel esik az előbb említett városokhoz, mégis családias, nyugodt környezetben fekszik, amely teljes mértékben alkalmas a nyüzsgésmentes pihenésre . Talaso Stunjan -ból számos kirándulást indíthatunk, körbebarangolhatjuk a tengerpartot, valamint a szlovén isztria belső részét is felderíthetjük.
Bővebb leírást erről a kivételes régióról és szállásajánlatot az alábbi linken találsz: Obalno-kraska
Hirdetés