Mariborsko Pohorje, síterep a város felett Hír

Támogatott tartalom
2019/01/16
A Pohorje síközpontot Mariborból autóval mindössze 15 perc alatt el lehet érni. A felvonó pedig a völgyállomástól további 9 perc alatt röpít fel a hegytetőre! Hát nem nagyszerű?

Maribor - 42 km sípálya csak 15 percre a várostól 

Maribor tökéletesen alkalmas a téli vidámságok és a havas tájon eltöltött kellemes órák ötvözésére.

Tudtad, hogy a stájerok valójában egy városi sípályán síelnek? A városközpontból a Pohorje tövéhez, ahol a Pohorjei gondola alsó állomása található, városi buszjáratokkal is el lehet jutni, és csak 10 percbe telik az utazás. Így Szlovéniában, a legnagyobb szlovéniai síközpontban, a város nyüzsgése, a kiváló éttermek és a számos városi látnivaló közvetlen közelében töltheted téli vakációdat.

Éjszakai síelés 7 km-es pályán és éjszakai szánkózás jöhet?

Természetesen Pohorjén további téli sportok és szórakozás is vár: snowboardozás, szánkózás, hókutyázás, illetve sífutás is, amely közben a panorámát is felfedezheted (az Arehon 36 km hosszú, különféle nehézségi fokú pályákat találni), sőt hótalppal is bejárhatod a hegyoldalt.Pohorje Forrás: (c) Visit PohorjePohorje

 
Kép forrása: (c) Visit Pohorje

A legfiatalabbakat két szánkópálya is várja a Pohorjén: van egy újonnan kialakított szánkópálya a sípályák mellett a Bellevuen, a másik szánkópálya pedig az Arehon található. Télen, bizonyos napokon a Mariborsko Pohorje éjszakai sípályáin, éjszaka is le lehet ereszkedni szánkóval, vagy hókutyán a kivilágított pályán.

A fehér lejtők szerelmesei és különösen a téli sportesemények rajongói nem hagyhatják ki a tél legnevezetesebb rendezvényét, a Golden Fox női lesikló-világkupát, amely 2019. február 1.-jén és 2.-án többezer látogatót vonz a Pohorje alatti Hóstadionba.

Pohorje Forrás: (c) Visit Pohorje
Pohorje
Kép forrása: (c) Visit Pohorje

Maribor Pohorje síterep számokban:

- 42 km sípálya
- 7 km éjszakai sípálya
- gyakorlópálya gyerekeknek
- 1 kabinos felvonó
- 5 ülőlift
- 10 húzólift
- modern hóágyúk
 

Maribor hójelentés