Mittersill - Kalandok háromezresek között

(x) - Támogatott tartalom
2011/03/16
Túraútból annyi van, hogy ember legyen a talpán, aki végigjárja valamennyit, ráadásul a szállásod előtti lábtörlőtől indulnak.

A 3000 méteres Hohe Tauern Nemzeti Park hegycsúcsai és a Kitzbühel Alpok között található Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden régió. Szerencsés földrajzi elhelyezkedése révén a három falu ideális célpont számos gyalogos és trekking túrához, ráadásul a helyiek nem-egy szolgáltatást építettek köré.

Mittersill

A Kitzbühel Alpok Túra Park a hegység naposabbik oldalán fekszik, olyan látnivalókkal, mint a Méhek tanösvénye, a Wasenmoos láp vidéke, vagy a Resterhöhe Pass Thurn víztározó. Természetesen önállóan is lenyomhatod mindegyiket, de igény szerint az ottani vadőrök ismertetnek meg a helyi fák, növények és az élővilág sajátosságaival.

A Hohe Tauern Nemzeti Park és a Kitzbühel Alpok minden nehézségi szinten, kezdőknek és tapasztalt hegymászóknak egyaránt ajánl túrákat. Túraútból annyi van, hogy ember legyen a talpán, aki életében végig tudja járni valamennyit. Személy szerint inkább azt ajánlom, vedd kényelmesre a tempót és időnként pihenj meg valamelyik fogadóban, ahol a helyi kristálytiszta vizekből fogott halakat, bárány- és marhahús ételeket szolgálnak fel a régió vadászterületeiről.

 

A lehetőségek nagy száma miatt egyetlen napra nem érdemes menni - hacsak nem átutazóban vagy -, s ha már ott vagy, szállást sem nehéz találnod. Maximum azt kell eldöntened, hogy milyen típusú pihenésre vágysz. A legszebb panorámával megáldott szállások a Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden régióban találhatók. A túrák útvonalai közvetlenül a szállásod előtti lábtörlőtől indulnak és eljuttatnak a legvonzóbb turisztikai célpontokhoz. Térkép, túrainfó, mosási és szárítási lehetőség minden szálláson van. Ugyan az irányjelző táblák és kihelyezett térképek elég jól szuperálnak, a következő napi túrát illetően a szállásadód biztosan tud tanácsot adni. Sőt, még Ő érzi magát megtisztelve, hogy kikéred a véleményét. Ha nem szereted a túlzott önállóságot, szervezett túrára is benevezhetsz.

Az is lehet, hogy nem tetszik a lábtörlődnél induló túra utak közül egyik sem és inkább távolabbra kacsingatsz. Mivel sokan gondolkoznak ugyanígy, számukra létrehozták a Túra transzfer szolgáltatást, így ingajárattal utazhatsz a kirándulópontra, majd a céltól hazáig.

Persze, ez mind szép és jó, de amellett, hogy az utazás és szállás költségeit is állnod kell, még felszerelésed sincs, amit szintén drága beszerezni… Nehogy azt hidd! A turisztikai partnerek ingyen biztosítanak számodra hátizsákot, túrabotot és ivópalackot is, ha igényled.

A legszebb vezetett túrák dióhéjban:


- "A Säumer-ek nyomában" - Felbertauern Mittersill - Szent Pöltner vendégház - három tavak táján át a Matreier Tauernhaus szállodáig (Kelet-Tirol). Túrainfó: Egész napos kirándulás tapasztalt túrázóknak;  1 180 m szint

- „Larmkogel csúcstalálkozó” - Larmkogel egy jégmentes 3 000 m-es csúcs a Venediger hegy csoportban, ahonnan pompás kilátás nyílik a környező tájra. Túrainfó: Egész napos kirándulás tapasztalt túrázóknak; 1 500 m szint

- "Gaisstein" - Európa legmagasabb füves tetejű hegye. Stuhlfelden – Gaisstein 2 366 m. A csúcson a Hohe Tauern látványa tárul elénk. Túrainfó: Félnapos kirándulás tapasztalt túrázóknak; 700 m szint

-  „Wasenmoos láp, méhek tanösvénye, gyógynövényes kert” – Fiatal és idős látogatóknak egyaránt lenyűgöző intenzív élmény. Túrainfó: Könnyű túrák a méhek tanösvényéhez 250 m szint, a Wasenmoos ösvény kb. 100-200 m szint, a Hollersbach gyógynövény kerthez nincs szintemelkedés

- „Mittersiller Platte – lokális Mittersill hegy” – a Mittersiller Platte Mittersill város felett magasodik, lélegzetelállító kilátást nyújtva a Salzach völgyére. Túrainfó: közepesen nehéz túra Mittersill-től  Mongalm legelőhöz; kb. 1 000 m szint.