Mély szurdokok, szellős magaslatok!

Mély szurdokok, szellős magaslatok!

(x) - Támogatott tartalom
2015/05/13
Grand Canyon és a legrégebbi vízierőmű Alsó-Ausztriában

Mostviertel
Mostviertel

Nyári tanyánk
Nyári tanyánk

 

Ahol a tartományi kiállítás és az Ötscher találkozik: Wienerbrucktól Erlaufklause-ig

Az osztrák Grand Canyonnak is nevezett vidéken kristálytiszta vízesések, kirándulóbarát emelkedők és sok-sok felfedeznivaló vár ránk. Félúton érünk az Ötscherhias-hoz, egy kellemes kis hüttéhez, ahol megpihenhetünk és élvezhetjük a csodálatos kilátást.

Mostvierteli túrák

(kb.:15 km)
Wienerbruck-Lassingfall-Ötschergräben-Erlaufklause (kb.:13 km)

 

Vizek lépten-nyomon
Vizek lépten-nyomon

 

A tartományi kiállítástól a legrégibb erőműhöz

Ez az alpesi kiránduló útvonal az Ötscher-Basistól, a természeti park látogatóközpontjától indul, ahol az alsó-ausztriai tartományi kiállítás, az „ÖTSCHER:REICH – Az Alpok és mi“ kerül megrendezésre. Egy további érdekesség az útvonalon az EVN, vagyis az alsó-ausztriai energiaszolgáltató legrégibb vízerőműve Wienerbruckban, mely manapság is energiával látja el a mariazelli vasutat.

 

Ausblick Ötscher Forrás: weinfranz.at
Ausblick Ötscher
Kép forrása: weinfranz.at

 

Szervusz Ötscherhias!

A romantikus Ötschergräben-szurdok egy különleges természeti jelenség: évszázadok óta vájnak itt kis patakok és folyók mély szurdokokat a mészkővonulatba, mely során bizarr sziklaformák és egyedülálló vízesések jöttek létre. A 2011-ben legszebbnek nevezett kiránduló útvonalon az Ötscherhias hüttébe is betérhetünk, mely egy kedvelt pihenőhely (nyitva májustól októberig 17h-ig).

 

Fürdők helyett szabadstrand
Fürdők helyett szabadstrand

 

Hazafelé a mariazelli vasúttal

Feltöltődve és sok-sok élménnyel gazdagodva érünk el végül az útvonal célpontjához, az Erlaufklause vasútállomásra. Amennyiben azonban kedvünk tartja, tovább is kirándulhatunk Mitterbachig, melyet 1,5 óra múlva érünk el. Innen kényelmesen, a történelmi mariazelli vasúttal és megtehetjük a visszautat a kiindulóponthoz, Wienerbruckba.

 

Oetscher Forrás: weinfranz.at
Oetscher
Kép forrása: weinfranz.at

 

ÖTSCHER:REICH tipp: belépőjegy és vasúti menetjegy egyben

Az ÖTSCHER:REICH tartományi kiállítás 15 állomásából nyolc elérhető a mariazelli vasúttal. Így a belépőjegy egyben vasúti menetjegyként is használható és mindhárom kiállítási helyszín, vagyis Frankenfels, Laubenbachmühle és Wienerbruck között érvényes, illetve a shuttle buszt is használhatjuk vele. Továbbá lehetőség nyílik a mariazelli vasútra olyan jegyet is váltani, mely egyben belépőjegy az „ÖTSCHER:REICH“ tartományi kiállításra, illetve egy egész napon át érvényes a vasút teljes szakaszára (felnőttjegy EUR 24,90., gyermekjegy EUR 12,50).

Csomagajánlat

Mély szurdokok, szellős magaslatok!
1 éjszaka félpanzióval a Vorderötscher menedékházban. Wilde-Wunder kártya, melyel a régió több mint 40 látnivalója ingyenesen látogatható.
Ár / fő kétágyas szobában 89 eurótól (Foglalható: 2015. májustól októberig)

 

FELVILÁGOSÍTÁS ÉS FOGLALÁS

Mostviertel Tourismus
www.mostviertel.at
www.naturpark-oetscher.at