Alsó-Ausztria: egyedi élmények az Alpok csúcsai közt Hír

Alsó-Ausztria: egyedi élmények az Alpok csúcsai közt Hír

Alsó-Ausztria
2015/04/09
A több mint 250 kirándulóhellyel és számtalan látnivalóval büszkélkedő tartomány a lehető legváltozatosabb üdülési formákat kínálja.
Hirdetés

Bármilyen időtartamú kikapcsolódás eltöltésére ideális választás kicsiknek-nagyoknak, családoknak, baráti társaságoknak. Az idei évi, szezonnyitáshoz kapcsolódó legizgalmasabb újdonságokat foglaljuk össze az alábbiakban:

Bécsi Alpok - a végtelenbe szárnyaló tekintet paradicsoma

Breitenstein Világörökség Forrás: (c) NÖW WA-Franz Zwickl
Breitenstein Világörökség
Kép forrása: (c) NÖW WA-Franz Zwickl


A gazdag kulturális örökséggel rendelkező vidéken csaknem valamennyi alpesi tájegység megtalálható, túraútvonalak széles választéka csábít kirándulásra, a kilátópontokról pedig szép időben akár 280 kilométerre is ellátni.

A Bécsi Alpok vonulatának részét képezik a dimbes-dombos Bucklige Welt Bécsújhely szomszédságában, a Wechsel hegység lankái, a nyáron is népszerű Semmering csúcsa egy híres technikai mesterművel, az UNESCO világörökség részét képező Semmering vasúttal, a Rax és a Schneeberg alpesi csúcsai és a Hohe Wand természeti park, mely számtalan érdekes látnivalót kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Itt található a „Skywalk“ nevű kilátóterasz, és kilátótorony, sziklás ösvények, egy kisebb állatkert, a bátrabbaknak pedig lehetőségük van a tandemugrásra is.

300 km hosszú és 19 etapos túraútvonal

A Bécsi Alpenbogen hegyvonulatát egy összefüggő, 300 km hosszú, 19 etapból álló túraútvonal köti össze. Ezen útvonalak között mindenki megtalálja a kedvére valót, a kényelmestől a nehezebb szakaszokig. Újonnan kialakított, modern, pihenési lehetőséggel ellátott kiindulópontok jelzik az etapok kezdetét és végét, ahol egy térkép tájékoztat az útvonal részleteiről, további lehetséges túrákról, illetve környékbeli kirándulási célpontokról. További információk QR kódok segítségével állnak rendelkezésre.

A túraútvonalak mentén különleges kilátóhelyek gondoskodnak arról, hogy a kirándulók élvezhessék a bécsi „házi hegyekre” táruló látványt. Egyedi perspektívát kínál a Wiener Alpen Viewer: a különleges, tükrözött távcső új fényben tünteti fel az amúgy is káprázatos Bécsi Alpok vonulatát, melyet gyakran a a végtelenbe szárnyaló tekintet paradicsomának neveznek.


"20 Schilling Blick"

Semmering a 20 Schilling Blick kilátópontról Forrás: (c) NÖW_Michael Liebert
Semmering a 20 Schilling Blick kilátópontról
Kép forrása: (c) NÖW_Michael Liebert


Az egyik legkedveltebb kilátópont a Semmeringen az úgynevezett „20 Schillinges panoráma”.
1968-ban nevezték el így, mivel pontosan ez a kép díszítette a 20 Schillinges papírpénz egyik oldalát. Hosszú éveken át a papírpénz egy technikai mesterműre, a Semmering vasútra hívta fel a figyelmet. 1854-ben, ez az első normál nyomtávú vasút volt Európában, amely az Alpok hágóin keresztül vezetett. A Semmering útvonal 15 alagúton, 16 viadukton és több mint 100 kőhídon keresztül vezet. 1998-ban a Semmering vasutat és a környező tájat az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.
A kirándulóknak az ingyenesen letölthető  is segít megtalálni a legjobb útvonalakat, éttermeket, fogadókat és szálláslehetőségeket.

Szezonnyitó események:
- Április 25: Túrázók és Hegymászók szezonnyitója Reichenauban
Mászófal, nyomkeresés, gyermekek biztonsága a hegyen, koncertek, finom ételek várják a látogatókat!

-Május 9: Túrázók szezonnyitója Semmeringen
A hagyományoknak megfelelően közös túra a "20 Schilling Blick" kilátóhoz, ahol zenés piknik várja a túrázókat, majd egy új túraútvonal közös felfedezése következik a Pollerosfalnál.

- Június 13: Schwaigen – Reigen Hütte Fesztivál Wechselben
Egy nap leforgása alatt több száz zenész és néptáncos színes forgataga foglalja el a legelőt, 18 hütte biztosítja a helyszínt, ahol a műsorok egész nap várják a túrázókat.

- Június 20: Nyári túraszezon megnyitó a Schneebergen
A Schneeberg Sesselbahn völgyállomásánál Losenheimben már reggel 9 órától zene és ingyen sör várja a látogatókat, a bátrak helikopteres körrepülésre is mehetnek. A Schneeberg hüttéiben pedig élőzene és ajándék samperli várja a túrázókat!


Bővebb információ:
Wiener Alpen in Niederésterreich Tourismus
office@wieneralpen.at
www.wieneralpen.at



Mostviertel - Tartományi kiállítás - Az Alpok és Mi: Ötscher: Reich
Alpok kiállítás
A Mostviertelben található Alpok és Mi kiállítás átélhetővé teszi a régió történelmét és egyben jövőperspektívát is kínál ennek a kiemelkedő térségnek. A Mostviertel és elsősorban az Ötschert övező térség izgalmas történelmén kívül egyedülálló természeti látnivalókat is rejt magában. Az új mariazelli kisvasút ideális hozzáférést nyújt az egyik legszebb alpesi térséghez, amely a tartományi elnök elmondása szerint három éven át készült erre az alpesi kiállításra. A kiállítás segítségével újra felfedezhetjük az Alpokat és amely egy nagyszerű lehetőség arra, hogy intenzíven éljük meg a természettel és az ÖTSCHER:REIH történelmével való találkozást!


Wienerbruck - a mariazelli kisvasút hegyi útvonalán lélegzetelállító kilátás tárul elénk a wienerbrucki, Ötscher bázisú nemzeti parkhoz. Innen indul a keleti Alpok egyik legszebb hegyi kirándulása az Ötscher szurdokban. A nemzeti park túravezetői elkísérnek egy rövid bemutató túrára az újonnan elkészült Ötscher bázis körül.

Neubruck - az itt található Töpper-kastélyban az Alpok és a regionális nyersanyagok, elsősorban vas kitermelése áll a középpontban. A múlt, jelen és jövő műszaki, gazdasági és természettudományos felfedezéseibe és fejlesztéseibe nyerhet betekintést a túrázó.

Frankenfels-Laubenbachmühle - A mariazelli kisvasút lenyűgöző faszerkezetű, új üzemi központjában életre kel az Ötscher térségének hagyományos életvitele. Aki ide ellátogat, az elmerülhet a protestáns favágók életében, de lehet zarándokolni a mariazelli útvonalon, érezni a nyár frissességét, ismerkedni az Alpokalja mezőgazdasági hasznosításával, és azt is meg lehet tudni, hogy miért látunk jobban Puchenstubenben, ha sötét van. A térségből az egész Alpok vonulatára rá lehet látni, közben pedig teljesen új szemléletettel gazdagodhatunk a hegyi életről.
Bővebb információk a témában >> ITT! << érhetőek el!

Rax kabinos felvonó Forrás: (c) NÖW WA-Franz Zwickl
Rax kabinos felvonó
Kép forrása: (c) NÖW WA-Franz Zwickl


Mostviertel – mély völgyek, fennkölt magasságok!
Már messziről látható a Bécstől 120 km-re található Mostviertel jelképe, az 1893 m magas Ötscher, amelynek mészkő szikláit kis patakok és folyamok vájták évszázadokon keresztül, és formáztak mély szurdokokat, bizarr sziklaformációkat és lélegzetelállítóan szép vízeséseket. Ez a vidék kínálja az egyik legszebb és legizgalmasabb túra-útvonalat!

Csomagajánlat: kétágyas szobában 89 EUR-tól/Fő
Ajánlat érvényessége/Foglalható: 2015. Május-Október között

Wilde Wunder Card - Mostviertelben minden ajtót megnyit
Azoknak, akik idén a Duna és az Alpok között elterülő üdülőparadicsomot választják vakációs desztinációként, mindenképpen érdemes a Wilde Wunder Card-ot kiváltaniuk, mert ennek birtokában ingyenesen élvezhetők Mostviertel látványosságai – kültéri medencék, lovas központok, hegyi vasút, jobbnál-jobb sport és szabadidős programok ingyen és kényelmesen elérhetők. A minden ajtót megnyitó kártya megszerzésének feltétele: egy este eltöltése egy Wilde Wunder Card vendéglátónál.

Az alábbi csomagok közül lehet választani:
Kétágyas szobában 3 éjszakára - 109 EUR-tól/Fő
Kétágyas szobában 7 éjszakára - 229 EUR-tól/Fő
Kétágyas szobában 14 éjszakára - 429 EUR-tól/Fő
Gyermek-kedvezmények: 3 - 11 éves korig 50%, 12-15 éves korig 30%
Ajánlat érvényessége/Foglalható: 2015. Május – Október között.


Bővebb információ:
Mostviertel Tourismus
info@mostviertel.at
www.mostviertel.at
www.wildewunder.at

Hirdetés