Őszi túra- és bringaszezon Mostviertelben Hír

Őszi túra- és bringaszezon Mostviertelben Hír

Niederösterreich Werbung GmbH
2016/09/01
Élvezzük a csodás alpesi őszt  Göstling am Hochkarnál, Lackenhof am Ötschernél vagy a Gemeindealpén! Néhány órás utazással feledhetetlen élményeket szerezve!
Hirdetés

Az ősz folyamán számtalan lehetőségünk kínálkozik arra, hogy Alsó-Ausztria hozzánk legközelebb eső régióiban élvezzük a melengető napsugarakat, felejtve a nyár perzselő forróságát. Hátizsákkal a hátunkon vagy akár kerékpárunk nyergéből vehetjük szemügyre a csodás alpesi erdők őszi átalakulását, mindezt tőlünk csak egy karnyújtásnyira Göstling am Hochkarnál, Lackenhof am Ötschernél vagy akár a Gemeindealpén!

Tervezzünk hát izgalmas hosszú hétvégéket, amíg tart a kellemes jó idő!


Hochkar Forrás: (c) schwarz-koenig.at
Hochkar
Kép forrása: (c) schwarz-koenig.at

Galériáért katt a képre!
 

Göstling am Hochkar

Különleges úti cél a , amely tökéletes túraprogram az egész családnak, sőt mi több, a gyerekeket menet közben játszótér is várja. Megcsodálhatjuk a szurdokvölgyben kialakított elképesztően ötletes faúsztató rendszert, a kovácslegények házát, a velencei fűrészt, a régi malmokat, a túra végén pedig mintegy jutalomként, a kedélyes „Hammerherrenhaus“ vendéglő zárja a kirándulást.

Aki a hegycsúcsok által nyújtott panorámára is kíváncsi, annak bizonyára tetszeni fog a látványos panorámatúra a Hochkar hegyen (360° Skytour am Hochkar), ahol függőhíd, 120 méteres mélység fölé kinyúló kilátó és lélegzetelállító panoráma várja!
A közelben raftingozási és október 31-ig mountainbike kölcsönzési lehetőség is színesíti a kínálatot.

Természetesen a Hochkar környéke sem maradhat ki a hütte nyereményjátékból: itt az ÖTK Schutzhaus Hochkar menedékház vesz részt a játékban, érdemes tehát felkeresni és ringbe szállni az értékes nyereményekért!

Felvonó menetrend:
- október 2-ig naponta, kivétel hétfő és ünnepnapokon
- októberben hétvégente majd schluss 

Jegy: télen-nyáron kettő az egyben - Hochkar és Lackenhof területeire egyaránt érvényes!

Árak:
- felnőtt: 20,00 Euró (1 hegy- vagy völgymenet), 30,00 Euró (1 hegy- és völgymenet)
- gyerek (2009-2001): 14,00 Euró (1 hegy- vagy völgymenet), 21,00 Euró (1 hegy- és völgymenet)


Új BIKE PARK nyit hamarosan a Königsbergen!

Hollenstein an der Ybbs-nél, közel Göstlinghez, a Königsbergen kiépítésre került egy új bringa park, amelynek nyitásáról bizonyára hamarosan több információ is napvilágot lát majd a közeljövőben. Addig is érdemes a  honlapjára időnként visszatérni!

Mutatjuk a beharangozó videót:

 

Lackenhof am Ötscher

Az Ötscher, a Mostviertel „Apahegye“, amely nyáron megannyi túraprogram célpontja. Lackenhof az Ötscher lábánál elhelyezkedő kis családias hegyi falucska, amely ideális kiindulópont rövidebb-hosszabb kirándulásokhoz a közelben. Jól kitáblázott túra- és mountainbike ösvények segítségével számos útvonalat térképezhetnek fel a kalandozni vágyók. A túrázás könnyítésére Lackenhofból felvonóval is feljuthatunk az Ötscherre és onnan gyalogosan indulhatunk tovább a hegy távolabbi részeinek felfedezésére.

Felvonó menetrend:
- szeptember 18-ig naponta
- majd szeptember 24-25-ig hétvégente és ünnepnapokon

Jegy: télen-nyáron kettő az egyben - Hochkar és Lackenhof területeire egyaránt érvényes!

Árak:
- felnőtt: 20,00 Euró (1 hegy- vagy völgymenet), 30,00 Euró (1 hegy- és völgymenet)
- gyerek (2009-2001): 14,00 Euró (1 hegy- vagy völgymenet), 21,00 Euró (1 hegy- és völgymenet)

Játszótér a gyerekeknek a völgyben

 

Új 32 állomásos 3D íjászpálya nyitotta meg kapuit

2 km hosszú erdőben haladó pályán, 32 állomás és 40 db 3D céltábla várja az íjászkodni vágyókat. Előzetes bejelentkezés alapján kezdőknek vezetett túrát is szerveznek, valamint csoportok számára szakképzett oktatók is rendelkezésre állnak.

Ősszel és tavasszal 3D-torna is kiírásra kerül az új íjászpályákon. Íjászfelszereléseket a Teichwies‘n Almban (Teichwiese 1, 3295 Lackenhof, T +43 7480/200 20) lehet hétfőtől-vasárnapig kölcsönözni.

Bővebb infó a nyitvatartásról, árakról >> ITT!

Új 3D íjászpályák Lackenhof am Ötscherben Forrás: (c) most-media.at
Új 3D íjászpályák Lackenhof am Ötscherben
Kép forrása: (c) most-media.at

Galériáért katt a képre!
 

Gemeindealpe

Az Ötscher-Tormäuer Natúrpark kellős közepén, 1626 méter magasan fekszik a Gemeindealpe. A túrázók kedvenc kiindulópontja Mitterbach am Erlaufsee, ahol a kristálytiszta víz fürdeni, pecázni vagy búvárkodni hívogat és ha elfáradtunk a parton kényelmes nyugágyban pihenhetünk meg. A fantasztikus kulisszát, csak a hegycsúcs látványa múlja felül.

A hegy tetején pedig a nemrég felújított Terzerhaus várja a túrázókat, amelyben előzetes bejelentkezés alapján meg is szállhatunk. A Terzerhaus hatalmas üvegablakain át lélegzetelállító panoráma nyílik az Ötscherre, amely mellett a helyi finomságokat is élvezhetjük az étteremben. A gyerekek pedig a hütte melletti játszótéren vezethetik le fölös energiájukat.

A Gemeindealpe csodaszép kilátásával és vad lejtőivel kápráztatja el a látogatót, a mountaincart és a hegyi roller rajongóinak ez tökéletes terep a száguldozásra. A hegyi lejtőzés az Erlaufsee mellett, a festői Mitterbachban ér véget.

S ha már a Terzerhaus-hoz látogatunk érdemes a hütte-nyereményjátékhoz a pecsétet október 26-ig itt is begyűjteni, valamint felkeresni a közelben található új  hüttét is, amely szintén részt vesz a játékban.

Tudj meg többet a hütte-nyereményjátékról >> ITT!


Felvonó menetrend:
 n
ovember 1-ig, hétvégente és ünnepnapokon jár

Árak:
- hegy- és völgymenet
  felnőtt 12,00 Euró, gyerek (2002-2010) 8,00 Euró

- hegy- vagy völgymenet
  felnőtt 9,00 Euró, gyerek (2002-2010) 6,00 Euró


Figyelem! A felvonók rossz idő/vihar esetén egyik területen sem közlekednek.

Hirdetés