Komoly életveszély a Börzsönyben! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/05/19
A napok óta tartó esőzések következtében a börzsönyi patakok megáradása mellett rendkívüli fa dőlésveszély alakult ki az erdőkben!
Hirdetés
Minden kedves erdőlátogatónknak szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a napok óta tartó esőzések következtében nemcsak a börzsönyi patakok megáradásával kell számolni, hanem sajnos a hegyoldalakon rendkívüli fa dőlésveszély alakult ki az erdőkben!
Ez azt jelenti, hogy a felázott talajon a gyökerek támasztása nem tud ellenállni a viharos erejű szélnek, s emiatt akár nagy kiterjedésű területen is, a fák foltokban, esetenként dominó szerűen dőlnek ki , jelentős baleset- és életveszélyt jelentve minden ott tartózkodóra! Már jelenleg is komoly károkat okozott az erdőállományban az időjárási elemek együttes hatása, megrongálódtak az utak, a kisvasúti pálya is!
Az Ipoly Erdő Zrt., mint a terület erdőgazdálkodója nyomatékosan kéri , hogy sem most, sem a későbbiekben ne menjenek be az erdőkbe, mivel az ott tartózkodás életveszélyes! Ez a figyelmeztetés érvényben marad egyelőre akkor is, mikor az eső és szél megáll, illetve a hétvégére jelzett felmelegedés megérkezik.
Hirdetés