I. kistarcsai hegymászótúra Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2011/09/13
Egyedülálló eseménynek ad helyszínt Kistarcsa. Ez kis városka egy napra tibeti köntösbe bújik, és vendégül látja a tibeti hegyeket megjárt hegymászókat.
Hirdetés

A névvel ellentétben, nem a híres Kistarcsai-hegység képzeletbeli emelkedőin és havas csúcsain túrázhatunk, hanem a Gödöllői-dombság eldugott, sokak számára nem is ismert vidékein járhatunk, kelhetünk. Ugyanakkor a dombság egy kicsit mégis átváltozik tibetivé, hiszen nemcsak az uszoda lesz feldíszítve tibeti imazászlókkal és sátrakkal, de az ellenőrzőállomásokon is ez a hangulat fogad majd minden túrázót. Nem beszélve arról, hogy a „hegyi” élményünk teljes legyen, a pecséteket az ellenőrző füzetünkbe hazánk legsikeresebb magashegyi hegymászói nyomják. Lesták Erzsébet, a Kistarcsai Városi Uszoda vezetője, aki maga is szívesen hódol a magashegyi expedícióknak, kitett magáért és idehívott szinte mindenkit, aki elérhető volt. Éppen ezért ne lepődjön meg senki, ha épp Erőss Zsolt mosolyog rá az egyik ellenőrzőponton, és néhány percre „feltartja” az embert, hogy feleljen a feltett kérdéseire, és élményeit maximális átéléssel mesélje el az érdeklődőknek.

 

81846-ScreenHunter_02-Sep.-13-11.09.jpg
81846-ScreenHunter_02-Sep.-13-11.09.jpg

Forrás:  

 

Az alaptábor Kistarcsa központjában, az uszoda előtt lesz, a 3-as útról is jól látható helyen. Innen indulva 3 táv közül lehet választani, melyek 7, 20 és 37 km hosszúak. Így ha csak egy hétvégi sétára vágyunk, akkor is itt helyünk, nem beszélve arról, ha megrögzött túrázók és természetjárók vagyunk! A sikeres teljesítés után oklevél és frissítő vár mindenkit a célban. Ha ezután kedve szottyan bárkinek egy kis regeneráló szaunázásra, esetleg lazító úszásra, akkor ezt is megteheti, és beugorhat a közeli uszodába.

Az eseményről bővebben ITT olvashatsz!

 

81846-ScreenHunter_03-Sep.-13-11.09.jpg
81846-ScreenHunter_03-Sep.-13-11.09.jpg

Forrás:  

Hirdetés