7. Túra Fesztivál Bohinjban Hír

7. Túra Fesztivál Bohinjban Hír

Turizem Bohinj
2014/09/08
Bohinj 09.12-10.12-ig a túrázás és hegymászás paradicsoma lesz! Használd ki a vezetett túrák lehetőségét!
Hirdetés

Bővebb infóért katt a képre! Forrás: www.bohinj.si
Bővebb infóért katt a képre! Forrás: www.bohinj.si

 

A túrázás/hegymászás változatos formáinak gyakorlása volt az első célja a Bohinjba érkező látogatóknak. Az első látogatók körbesétálták a tavat és felfelé bámulva csodálták a Bohinji-tó körüli, gleccser formálta meredekfalú hegyek magával ragadó szépségét. Több, mint 20 évvel a Szlovén Hegymászó Szövetség megalapítása előtt már létezett Bohinjban egy társaság, a Triglav Barátok, amelynek nevéhez az első Júliai Alpok menedékházának megépítése is kötődik. Ezen kívül Bohinjban jegyezték fel a Triglav első megmászását is 1778-ban. 4 köpcös férfi hódította meg először a Triglavot - az istenek hegyét, amely ma a szlovén nemzetet szimbolizálja.

Ez persze csak néhány kiemelt példa Bohinj gazdag hegymászó mútjából. Bohinjban a turizmus fejlesztésének középpontjában mindig is a túrázás állt és így lesz ez a jövőben is. Ezért nem meglepő, hogy a Túra Fesztivál Bohinjban kerül megrendezésre, amelynek nyár végi időzítésével egyrészt szeretnék megnyújtani a szezont, illetve a szervezett programokon keresztül a völgy csodálatos őszi arcát megmutatni az érdeklődőknek.


Forrás: www.bohinj.si
Forrás: www.bohinj.si


Különböző nehézségi fokú túrák:
- vezetett túrák gyalogösvények mentén,
- vezetett túrák hegyi ösvényeken,
- vezetett túrák tematikus ösvényeken.
Könnyű, közepes és nehéz túrákért kattints >>  <<

 

A látogatók naponta 2-3 szervezett túrán illetve további workshopokon és tanfolyamokon (skike- és nordic walking tanfolyam, fotós workshop) vagy további  (mini rafting, éjszakai kenuzás vagy -túrázás, sziklamászás) vehetnek részt. A fesztivál különös figyelmet szentel a családoknak is, így a gyerekek is számos program közül választhatnak.

Több napra maradnál? Számos csomagajánlat és szállástípus közül választhatsz, ha >> IDE! << kattintasz!


Kulturális események:
- koncertek,
- kiállítások,
- előadások,
- konzultációk a túrázás témakörében


Bohinj kora őszi pillanatai mindenkinek kellemes kikapcsolódást nyújtanak, ha valaki ide látogat, örökre a szívébe zárja a tavat körülölelő hegyeket és szívélyes vendéglátóit!

Programok napi bontásban >>  <<


Kapcsolat:
Turizem Bohinj
Triglavska cesta 30
4264 Bohinjska Bistrica
Slovenia

Telephone: 00386 4 574 75 90
Fax: 00386 4 574 75 91
GSM: 00386 31 557 124
E-mail: info@bohinj.si
www.bohinj.si

 

Hirdetés