Ostorosi tereptriatlon Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/07/29
A Budapesti Triatlon VB kvalifikációs versenye lesz az idei Eger - ostorosi tereptriatlon
Hirdetés
Már csak bő 1 hét van hátra és 19. alkalommal indul útjára az ostorosi tónál az Egri Triatlon Klub sportolói által szervezett verseny, melynek gyökerei a legrégebbiek az országban. A helyi adottságot maximálisan kihasználva egy könnyen elérhető – Egertől 3 km-re - helyszínen van lehetőség az úszás, a terep-kerékpározás és a terepfutásból álló verseny  teljesítésére.
 
14. életévét betöltő férfiak és nők számára 6 – 6 korcsoportban (junior, U23, felnőtt 1-2, szenior 1-2) kerül értékelésre a táv - 700m úszás, 21 km terep-kerékpározás, 7 km terepfutás - teljesítése.
A versenyzőket elkísérő családtagok, valamint minden érdeklődő számára – a fenti  távokon – úgynevezett nyílt, népszerűsítő  váltóversenyt is rendezünk. Ezen minden korosztály részt vehet, családok versenghetnek egymással, közösen megélt élményt szerezve a távok teljesítésével.
 
Az idén az úszás változatlan formában – 2 kör -, míg a kerékpározás – 3 kör, a futás – 1 körben kerül teljesítésre – nyilatkozta Pelbárt Zoltán a verseny egyik főszervezője. A kerékpározás útvonala sok új, technikás  helyet érint a közeli dombokon, de lesz újdonság a futópálya útvonalában is. 
A versenyre 2010. augusztus 7-én kerül sor és minden kategóriában egységesen 11 órakor indul el a mezőny. A nevezést érdemes időben elkezdeni a nagyobb várható létszám miatt  hiszen a rendezvény egyben kvalifikáló verseny is a szeptemberi Budapesti Triatlon Világbajnokságra!
 
Előnevezni az található részletes versenykiírás alapján lehet.
Hirdetés