Nyárvégi triatlon őrület és fesztivál a sógoroknál Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2011/08/10
A Fertő-tó partján lévő csendes nyugalomból triatlonos őrület veszi kezdetét, melyen 3 féle távon is rajthoz lehet állni!
Hirdetés

Podersdorf a Fertő-tó partján fekvő kis osztrák város, mely a nyár utolsó hétvégéjén, 3 napra átöltözik és a csendes nyugalomból triatlonos őrület veszi kezdetét, melyen 3 féle távon is rajthoz lehet állni!

Augusztus 27-én, szombaton reggel 7:00-kor rajtol az Ironman és a féltávú mezőny, majd egy napra rá sprint távon versenyezhetnek a résztvevők. Az úszás a podersdorfi világítótorony tövéből indul, ahonnan egy, illetve két 1900 méteres kört kell teljesíteni. A kerékpározás 2, illetve 4 darab 45 km-es körből áll a Fertőzug vidékén. A pálya érinti Frauenkirchen, Apetlon és Illmitz településeket és egy podersdorfi városnézéssel ér véget.

A terep teljesen sík, így a hegyimenőknek nem kedvez, hacsak nem szeretik a várhatóan szeles tekeréseket. Természetesen bolyozni nem lehet majd. A körön két frissítőállomás szolgálja majd ki a megfáradt triatlonistákat. A befejező szám 10,5 km-es körökön lesz, a féltávosoknak kettőt, míg az ironmaneknek pedig négyet kell teljesíteni. Frissítés 3 helyen, összesen oda-vissza 6 alkalommal lesz. Az állomásokon víz, izo, kóla, gyümölcs és energiaszelet is rendelkezésre áll majd. A vasárnapi sprint távon a fiatalabb korosztály is belekóstolhat a bolyozásmentes versenyzés szépségeibe.

Itt a lehetőség, hogy hazánkhoz közel egy utolsó versenyen rajthoz álljunk, akinek nem sikerült Nagyatád azért, akinek sikerült, azért! Aki nem vállalná be az ironman távot, irány a féltáv, aki meg csak a kísérőként érkezik, ne hagyja otthon a felszerelését, és sprint távon teljesítse a versenyt! Akit pedig a díjazás csábít, annak jó hír, hogy a szervezők igen mélyen a zsebükbe nyúltak, ugyanis a verseny összdíjazása eléri a 20000€-t!

Egy szó, mint száz, nem eltenni a triatlon felszerelést, hanem ismét irány az uszoda, az aszfalt és a futópálya. Hosszú lesz a tél és messze a következő szezon, találkozzunk még idén Podersdorfban!

 

Linkek:
Verseny hivatalaos weboldala
Pályarajz és leírás
Bringa pálya a google-ön

Hirdetés