Magyar triatlon siker Mallorcán - Csomor Erika ezüstérmes Hír

Terepsport.hu
2011/05/16
A Mallorcai féltávú (70.3) triatlon verseny nemcsak világbajnoki kvalifikációs futam, hanem a sportág egyik leglátványosabb és legszebb eseménye is.
Hirdetés
A mezőny ennek megfelelően nagyon erős, de a világ legjobbjai között így is az egyik kiemelt versenyző Csomor Erika volt. Erika híréhez méltó versenyzéssel szerezte meg az ezüstérmet. A győztesek a német Andreas Ralaert és a brit Emma-Kate Lindbury.
Erika úszás után hátránnyal indult kerékpározni, de ellenfele körében jól ismert lendületével hamar felzárkózott az élmezőnyre. Silvia Felté volt a leggyorsabb idő, Erika alig valamivel ment lassabban. Azonban a futópálya a brit Lindburynak kedvezett, aki nemcsak utolérte,hanem le is hagyta két riválisát. Erika ezüstérmes, Felt pedig bronzérmes.
A férfiaknál a német Ralert végig magabiztosan versenyzett, az úszás után már jó pozícióban indult kerékpározni, ahol Bertrand Billard-dal vítak komoly csatát. A futópályán a német versenyző az élre állt és a célig vezetett, másodikként Billard, harmadikként a franci Sylvain Sudrie érkezett.
A versenyen Boronkay Péter is indult, paratriatlonistaként összetett 103. helyen ért célba. Ő az Over Outdoor Expón (május 21-22, Syma csarnok) mesél élményeiről és a Tereptriatlon EB-re való  felkészülésről.
 
Hirdetés