Lance Armstrong az XTERRA extrém tereptriatlon bajnokságon Hír

www.terepsport.hu
2011/09/19
A 7-szeres TOUR győztes amerikai kerékpáros hivatalosan is nevezett az XTERRA tereptriatlon US bajnokságra és tervei szerint kvalifikációt szerez a világbajnokságra is.
Hirdetés
Armstrong fiatalkorában sikeres triatlonista volt, profi pályafutása idején több alkalommal is indult hegyikerékpár versenyeken – de így még nem kapcsolta össze a két sportágat.
Az elemzők szerint komoly esélyei vannak az XTERRA futamon is , hiszen nem titkolt célja a hawaii Ironman verseny dobogós helyezésének elérése is – azaz úszásban és futásban is komoly edzésprogram van mögötte (pl. a legendás maratonfutó Alberto Salazar segítségével készül a maratoni távra).
 
81860-lance_armstrong_xterra.jpg
 
Az szeptember végi versenyen a 4-szeres XTERRA világbajnok Conrad Stoltz lesz a legnagyobb ellenfél , de számos tereptriatlonista próbálja majd Armstrong maga mögé utasítani, hiszen az US bajnoki futamon, több, mint 600 induló áll a rajtvonalhoz.
 
81860-xterra-us-2010-stoltz-run_600x400.jpg
 
Amennyiben Armstrongnak sikerül a kvalifikáció, akkor a világbajnokság rajtvonalához együtt áll majd Poór Brigitta (X2S TEAM) U23 világbajnokunkkal, aki csapatának színeiben felkészülésként a szeptember 18.--i piliscsabai terepfesztiválon is rajthoz áll, amely az XTERRA típusú versenyekhez hasonló magyar futamok Országos Bajnoksága is egyben.
Interjú Armtrsonggal és Stoltzcal, további részletek: www.terepsport.hu Fotó: XTERRA
 
Hirdetés