Így lesz jó egy triatlon verseny

Szabó Szabolcs
2015/07/10
Viszonylag ritkán adatik meg, hogy a verseny szervezőit is vastaps köszönti a zárás után.
Hirdetés

Történelem!

A 2. sorszámmal jelentkező Aquarius Triatlon Verseny szervezőcsapatának részéről kedden este Herczeg Ferenc azzal kéréssel keresett meg, hogy írnék-e pár sort, mondhatni privát összefoglalót a közösen együtt töltött/sportolt július 5-ről, amelyet sokunk emlékezete "pirosbetűs" ünnepként tart majd számon - természetesen az idők végezetéig.

Íme...

 

Kenyéradó gazdám még június elején jelent meg a szerkesztőségben egy helyi triatlont versenyt hirdető plakáttal, majd rögvest parancsba adta, hogy jelenjek meg a szervezőcsapat egyik soros, kávézással vegyített munkaértekezletén. Hosszú, de sikerekkel nem sűrűn irdalt sportpályafutásom alatt, majd a kötelezően választható szakmai feladványaim miatt is számos ilyen munkaértekezletet ültem és jegyzeteltem végig - az eredményt most nem részletezném -, ám e találkán úgy alakult, hogy elkezdtek érdekelni ezek a figurák, akik fejükbe vették, hogy csinálnak egy jópofa kis sportnapot, amely egyszerre nyitott a triatlont és annak elemeit is professzionális szinten gyakorlók, valamint a lelkes amatőrök felé egyaránt.

Teltek a hetek, egyre jöttek az infók és kezdett összeállni a kép, hogy ezek a srácok valóban egy számos szempontból Értékes Rendezvényt kívánnak létrehozni. Itt Dunaújvárosban. Nem szeretném túl sok nagy és magasztos jelzőt idecipelve felhabozni a történteket, de így pár nappal a vasárnapi triatlon után is úgy érzem, valami szépreményű sorozat kezdetén lehettek ott azok a szerencsések, akik vállaltak a felkínált vasárnapi kihívást.

 

2. Aquarius Triatlon Verseny
2. Aquarius Triatlon Verseny
Kép forrása: Ady Géza

Galériához klikk a képre!

 

De nem kocogjunk ennyire előre! Szóval, úgy terítette a sors a lapokat, hogy az utolsó utáni egyeztetések egyikén is ott ültem a srácokkal és csak mondták: közel hatvan önkéntes, segítő diákok, pedagógusok, profin és értő módon megszervezett biztonságiak, polgárőrök, mentősök és egy kis családi jellegű kikacsintásként: vattacukor, ugrálóvár, lángosfelvevőhely, miegymás...

Volt, hogy magamban jót mosolyogtam ezen, aztán szombaton kora délután, szoktatva magamat az afrikai hőhullámhoz mozogtam egy keveset a verseny fő helyszínének szánt dunaújvárosi alsó Duna-parton és rögvest tudatosult bennem, hogy itt minden nagyon rendben lesz. A szervezők valóban profi hátteret és körítést biztosítanak majd a versenynek, mert fontos számukra, hogy a résztvevők minden, de tényleg minden szükséges (plusz) szolgáltatást megkapjanak.

Ritka az ilyen a mai Magyarországon, pláne a sport területén, amely legtöbbször sajnos már csak az izmos lehúzásról szól.

 

2. Aquarius Triatlon Verseny
2. Aquarius Triatlon Verseny
Kép forrása: Ady Géza

Galériához klikk a képre!

 

Maga a verseny számomra igazi közösségi és egyben sportélményt nyújtott. Többségében őszinte és segítő, nagyon korrektül versenyző figurákkal találkoztam, a már említett önkéntesek és a segítők hada pedig tényleg megtett mindent, hogy teljesíthesd, amit vállaltál.

Viszonylag ritkán adatik meg, hogy a verseny szervezőit is vastaps köszönti a zárás után. Esetünkben ez így történ vasárnap délután a 2. Aquarius Triatlon Verseny fináléjában. És ez többen mond bármilyen mondathalmozó értékelésnél.

 

Adódik a kérdés: mit hozhat a jövő?

A szüzesség elvesztése, azaz a nagy áttörés után alaposan fel lesz adva a lecke a szervezőcsapatnak, mert gyanítom, híre megy a történteknek és a következő év júliusának elején úgy kell kiszolgálni a sokasodó számú résztvevőt, hogy egy aprócska centit sem szabadna engedni a már elvárt minőségből.

Nincsenek kétségeim, az Urak már agyalnak a következő évi feladványon és nagyon meg lennék lepve, ha csak simán lemásolnák az idei bravúros teljesítményt. Valami készül Újvárosban, és ezt jó lesz észben tartani. Mindenkinek!

 

2. Aquarius Triatlon Verseny
2. Aquarius Triatlon Verseny
Kép forrása: Ady Géza

Galériához klikk a képre!

 

A szervezők részéről egy rövid végszó!

Külön köszönet a kizárólag barátokból, ismerősökből álló a pálya építésétől egészen a bontásig jelen levő embereknek akik ilyen irányú tapasztalat nélkül ámde kellő kreativitással oldották meg a felmerülő akadályokat.

Köszönjük a rendőrség polgárőrség és gimnáziumok részéről jelen levő állomány hozzáállását kitartását.

Zárásként pedig köszönet a versenyzőknek akik az őket különösen megpróbáló hőség ellenére ha kellett humorral, vagy egyszerűen a hüvelykujj felfelé mozdításával értékelték a segítők munkáját.

Hát ettől lett ez egy ilyen NAP.

Jövőre veletek ugyanitt.

Hirdetés