Ifi, és U23-as triatlon EB mérlege: Arany, bronz és egy 4.hely Hír

Sumi
2010/08/31
Újabb értékes eredmények születtek mind Magyarországnak, mind az Uniqa Újbuda TC-nek.
Hirdetés
Most hétvégén került megrendezésre Portugáliában, Villa Nova de Gaia városában az Ifjúsági, és U23-as triatlon Európa bajnokság. Az Uniqa Újbuda TC triatlonistái remekül helyt álltak a versenyen és ifjúsági lányaink váltóban a dobogó legfelső, míg U23-as versenyzőink a dobogó 3. fokára állhattak fel. Az ifjúsági fiúk 4.helyen értek célba.
Szombaton az U23-as egyéni versenyekkel kezdődött a viadal, ahol Ruzsás Dávid, és Bogdány Kenéz volt érdekelt a klubból. Dávid kifejezetten jó versenyzéssel 26. helyen ért célba legjobb Magyarként.(sajnos, mint azt később megtudtuk Dávidot egy a depóban elkövetett szabálytalanság miatt utólag kizárták) A vegyes váltóban, így mint legjobb Magyarral, biztosan lehetett Dáviddal számolni. A második Magyar Tóth Tamás lett így ő volt a 2. váltótag, a lányoknál pedig az egyénien 6. helyen végzett Tóth Zsófi, és a 12. helyen befutó Szalay Szandra alkotta a teljes Magyar csapatot.
 
A váltó versenyekre vasárnap került sor, ahol az ifjúsági lányok összecsapásával kezdődött a verseny. A Horváth Zsanett (Újbuda TC), Fuchs Renáta, Papp Eszter összeállítású Magyar csapat nagyszerű versenyzéssel, nagy fölénnyel nyerte meg a viadalt, és így Európa bajnok lett. Fiúknál az Anheuer Kristóf (Újbuda TC), Tarnai László, Czigány András, összeállítású Magyar váltó a 4. helyen érkezett célba.
 
Délután az U23-as versenyszámokkal az ún. vegyes váltókkal folytatódott a verseny, ahol a Magyarok számára a tisztes helytállás volt a cél. Azonban a Szalay Szandra, Tóth Tamás, Tóth Zsófia, Ruzsás Dávid összeállítású Magyar csapat bebizonyította, hogy ott a helye Európa legjobbjai közt, és nagy küzdelemben, remek versenyzéssel végül a dobogó 3. fokára állhattak fel.
Ezzel a teljesítménnyel újabb értékes eredmények születtek mind Magyarországnak, mind az Uniqa Újbuda TC-nek.  
Hirdetés