2014 triatlonos kihívásai Hír

2014 triatlonos kihívásai Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2014/05/20
Talán sosem volt még ennyi minőségi versenyünk
Hirdetés

Ha valaki most csodálkozik rá a triatlon sportra, akkor igazi verseny orgiát lát, hiszen talán sosem volt még ennyi minőségi versenyünk, amin megméretheti magát az ember. Nem volt ez mindig így, de úgy néz ki, hogy a világ más tájain tapasztalható triatlon őrület a 90-es évek eleje után újra egy rég várt felfutást fog okozni a sportágban.

Hogy ez minek köszönhető? Talán a futás népszerűségének fokozódása nálunk is lecsapódik a versenyzők, triatlont kipróbálók számának emelkedésében. Talán egyszerűen csak több idejük van ma már sportolni az embereknek, talán egyre egészségtudatos a társadalom. Mindegy is, a lényeg, hogy jó újra triatlon versenyekre menni, és szétnézni. Sok induló, újra megjelenő szponzorok, kiállítók. Ez kell ahhoz, hogy még magasabb nívóra emelkedjen mind a versenyszervezés, mind a versenyeken látott sportolói teljesítmények.

 

Menjünk sorban mit ajánlunk a népnek:

XXIII. Tisza Triatlon 2014.
Május 24.-25-én Tiszaújváros várja a sportág szerelmeseit a klubcsapat OB-n. Itt 3-5fős csapatok versenyeznek minden kategóriában, és egy igazi kétnapos dzsemborivá fejlődött az évek során. Sokan egész tavasszal erre készülnek. Az amatőrök és a kiegészítő emberek is igen hasznosan tudják ebben a versenyszámban segíteni a klubjukat, ezért várhatóan idén már 100körül lesz az induló egységek száma. A termál fürdőben verseny után pedig jót lehet sörözni, lángosozni, kinek mi az ingere.

 

 

Keszthely Triatlon
Május 31.-én máris egy új, de kiválónap ígérkező verseny debütál Keszthelyen. A Keszthely város napjával egy időben rendezett féltávú versenyen Magyarország legmagasabban jegyzett versenyzői indulnak a kimagaslóan jó pénzdíjért, és mellékesen, amolyan betétszámként itt rendezik a junior EB válogatót, egyúttal OB-t. Verseny után is érdemes Keszthelyen maradni, hiszen színes programokkal várnak minden érdeklődőt, többek között Budapest Bar koncert kezdődik majd az eredményhírdetés után!

 

ExtremeMan 51.5 Velence
Június 8.-án egy újabb újonc, a Velencei ExtremeMan 51.5 várja a sportág szerelmeseit. Új helyszín, új kihívás, nem bolyozós rövidtáv. Nagyon kellenek ezek a versenyek a naptárba, végre ilyenből is több lesz idén. Várhatóan kihívásos kerékpáros pályával.

 

Balatonman Füred
Június 14.-én igazi rekord mezőnnyel, Balatonfüreden lesz a középtávú amatőr magyar bajnokság. Visszatérő verseny, 7-800 induló, a balatonfüredi sétány, szintén kiváló alkalom arra, hogy valaki szerelembe essen a sportággal.

 

Vasi Vasember
Július 12., Vasi Vasember: Magyarország legidősebb versenye, igazi triatlonos Mekka. Nem véletlen, hogy az amatőröknek lassan hagyományosan itt rendezik a rövidtávú OB-jukat. Régi, klasszikus, egy körös dimbes-dombos kerékpárpályájával, a szombathelyi skanzenen át vezető futópályájával minden évben százakat vonz.

 

 

eXtremeMan Nagyatád
Július 26: Az év egyik leginkább várt hétvégéje. A Nagyatádi Ironman a Vasi Vasemberhez hasonlóan klasszikus verseny. Amióta létezik, ez a hosszútávú OB, mely évről évre nevezési rekordot dönt. Ma már a váltók versenyében is rengetegen indulnak, és egyéniben is 500 feletti létszámmal büszkélkedhetnek. A nagyatádi strand és környéke a verseny nézőinek tökéletes helyszín a szurkoláshoz és egy hétvégi napozáshoz egyaránt. 2 in 1. Tavaly mi is lenyomtuk...

 

SportTolna Triatlon Fesztivál
Augusztus 2-3-án a fiatalok fő versenye következik. Fadd-Domboriban ekkor egy gombostűt sem lehet leejteni a holtág környékén, szállásban pedig ne i reménykedjen, aki időben nem gondoskodott erről. A két nap alatt mintegy 2000 nevezést regisztrálnak a szervezők a különböző távokon. A paletta változatos. Van itt sprint utánpótlás OB-n kívül, MIX váltó OB, családi váltó, én-te-ő váltó. Plusz fagyi-palacsinta-kürtöskalács, szombat este pedig a fiatalok általában a helyi diszkóban is megmérettetik magukat.
Augusztus 9-10-én következik az év legnagyobb durranása a triatlon sportágban. Tiszaújváros lakossága erre a hétvégére szokta időzíteni nyaralását. A főtér egy állandó fieszta helyszíne, minden este sztár előadók koncertjeivel. Egy héten át, minden nap sporteseményeken fáraszthatják le magukat a város polgárai, hogy aztán esténként a sörsátorban „pihenjék ki” magukat. A hab a tortán a szombati junior Európa-kupa illetve felnőtt Világkupa, melynek vasárnapi döntője a fénypont. Idén már az olimpiai kvalifikációban is pontot ad a verseny, így várhatóan igazi sztárkavalkád lesz. Semleges nézőként is szuper program!

 

Ironman 70.3 Budapest
Augusztus 23.-án rendezik a szezont megkoronázó Budapest 70.3 versenyt. A sportág 20 éve várt erre az alkalomra, hogy végre ilyen szintű hosszú-távú futam legyen az országban. A 70.3 elnevezés a távot jelöli mérföldben, és az Ironman felét teljesítik a versenyzők. Mindezt kuriózumként Budapesten a kopaszi-gát környékén, és a rakpartokon úgy, hogy kerékpáron a látvány sem lesz utolsó. A verseny első évesként rögtön elmondhatja magáról, hogy a legnagyobb mezőnyű hosszú-távú viadal a sportág haza történetében. Kihagyhatatlan!

Hirdetés