Újdonságok Schladmingban Hír

Turizmus.com
2010/11/04
Stájerország legnagyobb és legismertebb téli sportrégiójának valamennyi hegyén lázasan folynak a munkálatok.
Hirdetés
Stájerország legnagyobb és legismertebb téli sportrégiójának valamennyi hegyén lázasan folynak a munkálatok a 2 év múlva megrendezendő Alpesi Sí Világbajnokság jegyében. A sírégióhoz tartozó négy hegyen ( Planai, Reiteralm, Hauser Kaibling, Riesneralm ) idén eddig mintegy 50 millió eurót fektettek be.
A Planai új attrakciója a Planet Planai völgyállomás. A multifunkcionális központban a vendégek mindent elintézhetnek egy helyen, a szobafoglalástól, a síiskolán, sí-kölcsönzésen át a bérlet-, de akár a repülőjegy vásárlásig. A látogatók kényelmét sítároló, sportüzlet és éttermek szolgálják, a homlokzatra szerelt speciális LED-lámpák pedig a különleges látványról gondoskodnak. A további újdonságokhoz tartozik egy védőburokkal felszerelt nyolcszemélyes ülőlift a Mitterhaus állomásnál – ez a Hauser Kaiblingra való átjutást könnyíti meg -, valamint egy újabb víztározó a műhó előállításához. A 3 beruházás összesen 26 millió euróba kerül.
 
A Reiteralmon 13 millió eurót fektettek be új sípályák létrehozásába , a hóágyúrendszer bővítésébe, valamint az ülésfűtéssel is felszerelt új nyolcszemélyes felvonó , a Preunegg Jet kiépítésébe. A szomszédos Hauser Kaiblingon a hóágyúrendszert bővítik, s egy 800 négyzetméteres szolgáltató központ várja a vendégeket 1424 méter magasban. A Riesneralm új hatszemélyes ülőfelvonója és az új sípályák, hóágyúk 7 millió euróba kerültek.
 
Bővült a Schladming-Dachstein régió szálláskapacitása is. A Galsterbergalm síterephez tartozó Pruggern üdülőfalu kapacitása 130 ággyal bővült, a Reiteralmon pedig egy új, exkluzív üdülőfalu nyílik decemberben. Megújul Loipersdorf termálfürdője
Stájerország legnagyobb termálfürdője, a Loipersdorf termálfürdő különleges megújulásra készül. Lépésről lépésre választják ketté a családi és a luxus SPA-részleget, a felújításba 8 millió eurót fektetnek idén és 2011-ben.
 
Az idei év hozadéka a még több luxus az exkluzív Schaffelbad részlegben: egy elkülönített parkoló és egy külön bejárat, hangulatos pihenőhelyiségek hatalmas vízágyakkal és tóra néző kilátással. Az új terápiás helyiségekben az iszappakolás partnermasszázsként is szerepel az ajánlatok között. A panorámaétterem kibővítése 800 ezer euróba került – itt a régió biotermékeit is fogyaszthatják a vendégek. Jövőre a családi csúszda- és vízi parkot újítják fel, melynek során, többek közt, a föld alá érkező csúszdák létrehozását tervezik.

Sípályainfók, bérletárak, hójelenés és időjárás előrejelzés: Klikk ide!
Hirdetés