Tél a Weissensee-nél: jég és hó birodalma Hír

Tél a Weissensee-nél: jég és hó birodalma Hír

(X) - Támogatott tartalom
2018/12/13
Különleges korcsolyázás a természetes befagyott tófelületen, sífutás a tó körül, fatbike túrák a Weissensee környékén, téli triatlon.. több, mint 15 féle téli sport vár a Weissensee körül!

A karintiai Weissensee télen csodaországgá változik: télvíz idején a hatalmas vízfelület Európa legnagyobb természetes jégpályájává lép elő, a környező erdők és mezők hasonlóképp téli köntösbe burkolóznak. 

A Weissensee sportajánlatai imponálóak: a téli idényben több, mint 15 féle téli sport tartja izgalomban a mozgás szerelmeseit.

Gyorskorcsolya váltó Forrás: (c) Weissensee Information
Gyorskorcsolya váltó
Kép forrása: (c) Weissensee Information

 

A természetes jég varázsa

A téli hónapokban a tavon elterülő jégfelület és a hó az, amely ide vonzza a sportolókat: a 6,5 km-es tó 930 m tengerszint feletti magasságban fekszik, amely december közepétől átlagosan 50 cm-es jégvastagsággal minden évben megbízhatóan befagy és nagyjából 80 korcsolyázható napot biztosít évente.

Ennek a remek statisztikának az oka egyfelől a tó földrajzi szempontból ideális fekvése, valamint a "jégmester" és csapatának szorgos munkája, amelynek révén a tó jégfelülete folyamatosan tökéletesen karban van tartva, ezzel kivívva magának az "Európa legnagyobb karbantartott természetes jégfelülete" címet.

 

Sífutás a Weissensee körül Forrás: (c) Weissensee Information_tinefoto.com
Sífutás a Weissensee körül
Kép forrása: (c) Weissensee Information_tinefoto.com


Sportosan aktívan hegy és tó között

Éld meg a hamisítatlan életöröm érzését a Weissensee-nél: lassíts és merülj el ebben a természeti paradicsomban. Akik a téli üdülést változatosan szeretnék eltölteni és ezért nem szeretnének sok kilométert utazni, itt mindent megtalálnak egy helyen: több mint 15 féle téli sport közül válogathatnak hegy és tó között, itt nincs olyan, ami nincs!

 

Korcsolyázás:

A Weissensee egyenesen a korcsolyázás Eldorádója. Csúcsminőségű természetes jég, 25 km hosszú tökéletesen karbantartott korcsolyapálya és egy 400 m-es gyorskorcsolyapálya vonzza ide a korcsolyázás rajongóit.

A korcsolyázókat a helyi sportboltban különleges termékek várják, mint például a "Klappschaats", olyan korcsolya, amit a holland profi korcsolyázók használnak, illetve a 2017-es év innovációja, a kifejezetten a természetes jégpályán való korcsolyázásra tervezett sisak, melyet a helyi sportbolt tervezett.

Gyorskorcsolya váltó Forrás: (c) Weissensee Information
Gyorskorcsolya váltó
Kép forrása: (c) Weissensee Information


Síelés & snowboardozás:

A Weissensee tökéletes családi síterep: a 4 üléses felvonóval és a 4 db húzólifttel rendelkező síterep különösen családbarát árai miatt igazi titkos tipp.


Sífutás & Nordic cruising & biathlon:

Majd 55 km hosszú sífutó nyom és skate pálya áll a tó körül a sífutók rendelkezésére. Ha erre jársz, mindenképp próbáld ki a nordic cruising-et, amely a klasszikus sífutás egy új és trendi változata, valamint kipróbálhatod a biathlon központban, milyen lézerfegyverrel lőni.

Téli gyalogtúrák:

Számos karbantartott téli túraútvonal vár a szikrázó téli napsütésben, például túra az "Alm hinterm Brunn"-hoz vagy a "Tschabitscher élményudvarhoz".

Sítúrázás & hótalpas túrák: 

A napsütötte Weissensee-völgy ideális terep a sítúrázni és hótalpas túrázni indulóknak. A 4 üléses felvonó sípályája minden csütörtökön 22 óráig a sítúrázóknak szabadon használható.

 

Szánkózás:

A 4 km hosszú természetes szánkópálya a Naggler Almról indul a völgybe. Az Alm-ra a Weissensee felvonóval juthatunk fel, vagy akár gyalog is.

 

Fatbike túra Forrás: (c) Weissensee Information
Fatbike túra
Kép forrása: (c) Weissensee Information

 

Fatbike:

A télen is remekül használható fatbike-okkal a természeti parkon át bringázhatunk: a Weissensee saját úthálózattal rendelkezik a téli hó- és jégbringások számára.

A fentieken kívül lehet még lovasszánozni, jéghokizni, jégbúvárkodni, vagy akár jégvitorlázni is.

 

A legtutibb korcsolyázó program az évben

Minden évben mintegy 5000 holland korcsolyázó érkezik az amúgy csendes Weissensee-hez, az "Alternatív 11 város túra" fesztiválra. Az immár 31. alkalommal, 2019. január 19 - február 2. között megrendezésre kerülő gigantikus sportesemény a korcsolyaszezon csúcsa, amelyen 50, 100 és 200 km-es versenytávokon lehet indulni. Ez az esemény 1988. óta a Weissensee-nél kerül megrendezésre, amelyre a tó természetes jegesedése szerencsére minden évben alkalmassá teszi.

 

Weissensee Téli Triatlon

Aki azt gondolja, hogy a triatlon nyári sport, most meggyőződhet az ellenkezőjéről: 2019. január 27.-én kerül megrendezésre 2. alkalommal a Weissensee Téli Triatlon, amely igazán különleges élmény a téli viszonyok közötti küzdelemre. A versenyzőknek 5 km hótalpas futást, 12 km korcsolyázást és 8 km sífutást kell teljesíteniük.

 


További infók: