Túra, hegy, vízpart: Karintia

Túra, hegy, vízpart: Karintia

Simon Ádám
Simon Ádám - Támogatott tartalom
2022/07/14
Karintia / Villach / Dobratsch / Gerlitzen Alpe

Ha igazi élménydús nyaralásra és könnyű túrázásra, családi kirándulásokra vágytok, akkor a Villach régióban két tippünk is van számotokra: Dobratsch és Gerlitzen Alpe.

Dobratsch

A 2166 méter magas Dobratsch a helyiek "házi hegye". Teljes területe természetvédelmi területnek számít és több helyen is figyelmeztető táblákat találunk, hogy ne térjünk le a kijelölt túraútvonalakról. A legutolsó parkoló a Rostratten, ahonnan kétféle úton is feljuthatunk a csúcsra. Akik nem szeretik a technikás terepet, egy körülbelül 4 km hosszú, széles dózerúton túrázhatnak. Ha megtehetjük, válasszuk a valamivel nagyobb kihívást nyújtó útvonalat, hiszen innen káprázatos panoráma tárul elénk a Júliai-Alpokra és Olaszország hegyeire is.

Gerlitzen Alpe

A síelők számára biztosan ismerősen csenghet Gerlitzen Alpe neve, pedig 1928-ban elsőként nyári felvonót építettek rá és csak később vált síparadicsommá. Azért különleges, mert a túraútvonalak mellett gyermek bringapark, siklóernyős starthely és számos családi programlehetőség is várja az ide látogatókat.

Bármelyik hegyet is választjuk, igazi nyári élményben lehet részünk, ha a völgybe érve valamelyik kristálytiszta tóban strandolunk, SUPozunk, vagy kajakozunk.

Túra, hegy, vízpart: Karintia

További infók a Villachi régióró:

karintia.com

visitvillach.at