Karintia: Ausztria napos oldala, téli és nyári sportok hazája

Karintia: Ausztria napos oldala, téli és nyári sportok hazája

Arday Attila
Arday Attila
2020/01/31
Karintia a túrázható Alpok, a látványos kerékpártúrák és a sízés birodalma
Hirdetés

Karintia a hegyeivel és a sok napsütésével téli és nyári sportok sokaságával hív. Mindent, ami fontos, összegyűjtöttünk a tökéletes élményekhez

Karintia oly közkedvelt hegyei, amelyek itt emberléptékű magashegységet alkotnak, téli és nyári sportokra is tökéletesek. Avagy a sízés mellett a gyalogtúrázás, a kerékpározás és a vízi sportok is hozzá tartoznak Karintia képéhez.

Napsütötte Karintia

Ausztria legdélebbi és legnaposabb tartományában több mint 200 olyan tavat találunk, amely ivóvíz tisztaságú, ez külön vonzerőt jelent. Közöttük néhány akár 28 fokra is felmelegszik a nyáron, úszásra, búvárkodásra csábítva a látogatókat. Találunk Karintiában nyári szánkópályát, mászósportokra termett falakat és megannyi kalandlehetőséget. A régió részletes bemutatását itt találod.

Karintia gyalog

A szebbnél szebb gyalogos túraútból itt találsz egy csokorral és van bőven választék: csúcstúra, panorámatúra, Alpok-Adria Túra-szakaszok, vízeséstúra.

Túrautak Karinitában

Karintiában a téli és a nyári élmények sokasága egymással vetekszik, ha most a nyár érdekelne, itt elmesélünk mindent, ami ránk várt.

Nyári csobbanás Karintiában

Karintia: Ausztria napos oldala, téli és nyári sportok hazája-1

Karintia: két keréken a Karavankákon

Karintiában látványos mountainbike-túrákat lehet tenni, ki is próbáltuk őket, nagyon megérte. Legdélebbi hegyvidékét, a Szlovéniával határos Karavankákat is körbe lehet tekerni, ahol az érintetlen természet mellett csodálatos kilátóhelyek és kihívást jelentő technikás terepek váltakoznak. Arról, hogy miért éppen Karintiában érdemes kerékpártúrázni és pontosan hol, milyen tapasztalatokkal tudunk segíteni, melyik hüttéket ajánljuk és melyek a kedvenc, kihagyhatatlan montitúráink errefelé, itt olvashatsz bővebben.

Dél-Karinitai bringatúrák

Karintia: kerékpárral a Dráva mentén

Semmivel sem rosszabb választás Karintia emblematikus folyója, a Dráva mentén kerékpározni. Ezt is kipróbáltuk, az 510 kilométeres élménykerékpározás a folyó közelében elsősorban ebben a tartományban várt ránk. A szakaszokat, az élményeket és a térképet itt találod mindehhez.

Dráva kerékpárút

 

Tavak és tekerés Karintiában

Ha Karintia fenséges és híres tavait – Faaki-tó, Wörthi-tó, Ossiaschi-tó, Millstatti-tó – szeretnéd a kerékpározás élményeivel összekapcsolni, ahhoz is van bőségesen személyes tapasztalatunk, ezt is csak ajánlani tudjuk. Az eszméletlenül kék, fürdőzésre is ideális Faaki-tótól indultunk, szurdoktúrán és várban is jártunk, hatalmas kaland volt. Itt részletesen elmeséljük.

Karintiai tó körüli kerékpártúrák

Karintia tavait természetesen körbe is lehet tekerni, itt a szintén felejthetetlen 3 tó mountainbike körtúra leírását, részleteit ismerheted meg, személyes tapasztalatinkkal.

3 tó MTB körtúra

 

Hófödte Karintia, a téli sportokra

Mindezek mellett Karintia azért már bőven az Alpok, és nincsen Alpok sízés nélkül. Remek sípályák sokaságát találhatod meg errefelé is, itt minden fontos részletet megtudhatsz róluk.

Karintia sípályák

Ha a fontos adatok megismerése mellett a karintiai téli élménylehetőségekről – alpesi sí, sífutás, snowboard – szívesen olvasnál is, itt alaposan elmélyedhetsz benne, mi minden vár errefelé.

Irány Karintia

Hirdetés