Már a Kékestetőn és Bánkúton is lehet síelni Hír

Sítv.huhttp://www.sitv.hu
2010/01/06
A síelők és szánkósok örülhetnek a közlekedést néhány helyen megbénító havazásnak...
Hirdetés

10-15 centiméter friss hó esett a magyar hegyekben   A síelők és szánkósok örülhetnek a közlekedést néhány helyen megbénító havazásnak. Szerdától már az ország hat nagyobb síterepén lehet síelni ( Kékestető , Bánkút , Szilvásvárad , Mátraszentistván , Eplény , Visegrád ).

Kinyitott a sípálya Kékestetőn és Bánkúton is. Ezen a két helyen legutóbb Karácsony előtt lehetett síelni. Kékestetőn, az ország legmagasabb síterepén 5 napja folyamatosan gyártják a műhavat, és szerencsére többször esett természetes hó is, így kiválóak a síelés feltételei. Bánkúton nincsenek hóágyúk, de szerda reggelre 20 centiméteres porhó borította be a pályákat, így két sífelvonót el tudtak indítani az üzemeltetők.

Jelenleg a legtöbb pálya, összesen 4 a mátraszentistváni Síparkban használható, a leghosszabban pedig az eplényi Nordica Síarénában lehet síelni, ahol a hideg időjárásnak és az intenzív havazásnak köszönhetően már megnyitották az 1 kilométer hosszú nagypályát.

Budapest közelében , a Visegrádon is mennek a sífelvonók, sőt szerda reggel a Normafánál is megjelentek az első síelők, akiket a 10-15 centiméteres friss hó várta a Budai-hegyekben.

Visegrádon kedden délután 5-kor indul újra a szezon, itt is esett majdnem 10 centiméter friss hó szerda reggelre, így valószínűleg egyre több pályát nyitnak majd meg. Természetesen nyitva a büfé és a kölcsönző is.
Hirdetés