Felvonós Bringapark, Libegőzés, gyönyörű környezet - mi kell még? Hír

Támogatott tartalom
2016/06/10
Idén is megnyitotta kapuit a Bringaréna Eplényben, ahol a bringáddal együtt visz a felvonó a hegyre!

Magyarország egyetlen négyüléses felvonója nem csak embereket szállít minden hétvégén, hanem kerékpártartóval is rendelkezik, így megkönnyítve a bringások életét, hogy teljesen át tudják magukat adni az élménynek.

Bringaréna Eplény - négyüléses felvonó Forrás: Bringaréna Eplény
Bringaréna Eplény - négyüléses felvonó
Kép forrása: Bringaréna Eplény

A túrázók is megtalálják náluk az élményt...

...hiszen a hegy tetején van a kilátó, ahonnan az egész Magas-Bakonyt látni 25 km-es körzetben, valamint, ha tiszta az idő még a Balatonra is van rálátásunk. A piros karika és a piros csík túraútvonalakon haladva teljesen körbe tudjuk járni a pihenőerdőt, plusz, ha tanulni szeretnénk, valamint megismerni az erdő történetét, akkor a most felújításra kerülő tanösvényeken remek lehetőség nyílik erre.

Programok, különleges események

Idén majdnem minden hétvégén, rengeteg programmal készülnek a szervezők a vendégek számára. Megrendezésre kerül idén az I. országos számháború, a csillaghullás alkalmából hajnali 2-ig lesz nyitva a libegő, hogy mindenféle fényszennyezés nélkül élvezhessük a hullócsillagok látványát. Mindez megfűszerezve (szó szerint) egy egész napos pincepörkölt főző versennyel. A nyáron lesz majd esti bagoly túra az Ámos-hegyen, valamint Gyereknap, erőpróba, Múzeumok éjszakája alkalmából hosszított nyitva tartásban akciós libegőzés és még sok más program amit a Bringaréna honlapján megtalálhatunk.

Kerékpár kölcsönző

Most kimondottan érdemes ellátogatni, még akkor is, ha nem tudunk kerékpárt vinni magunkkal, hiszen van a helyszínen kerékpár kölcsönző, és tetőtől talpig felújított kizárólag Specialized bringákkal fogunk találkozni. A kölcsönzőben nagy értékű kerékpárokat is kipróbálhatunk, mindenki megtalálja a neki megfelelőt, ugyanis a családi gyerek-felnőtt kerékpároktól válogathatunk egészen a kő kemény downhill kerékpárokig is akár.

Bringaréna Eplény - Családi túra Forrás: Bringaréna Eplény
Bringaréna Eplény - Családi túra
Kép forrása: Bringaréna Eplény

Több nehézségi szintű kerékpárúttal rendelkezik a Bringaréna

Ha családostul megyünk, nagyon szép erdei utakon tudjuk eltölteni az időt a természetben, az Ámos-hegyi pihenőerdőben. Mivel a felvonó felvisz a hegyre, csak nagyon kevés helyen kell felfelé tekerni, többnyire lefelé gurulunk majd. Ha végig szeretnénk menni az összes családi pályán, számolhatunk egy fél napos elfoglaltsággal. Ha már unjuk a panorámapályát, kipróbálhatjuk magunkat egy picit extrémebb pályán is, a legkönnyebb XCO pályán is egész könnyen le lehet jönni.

Ha inkább az extrémebb vonalat szeretnénk kipróbálni, több nehézségi szintű XCO (Cross-Country) és Downhill pályákkal is találkozunk, ezek között van átmeneti pálya is, tehát ha valakinek a könnyű pálya túl egyszerű a nehéz meg túlságosan nagy kihívás, akkor neki is van lehetőség átélni az élményt.

Fejlesztések, újdonságok

Érdemes szót ejteni az idei fejlesztési munkálatokról.

Az összes bringapálya felújításra került, valamint új elemek épültek a downhill pályákra, nagyobb mandínerek, plusz ugratók, jobb szögek, letörések. Aki teljes extrém élményre vágyik, az sem marad hoppon, ugyanis az 1-es downhill pálya alján patak átugró épült, remek lehetőséggel, hogy kipróbáljuk a bringás repülést! Akinek ez túl sok, természetesen van egy kerülő híd is az ugró mellett, tehát teljes biztonságban le lehet jönni a pályán.

Bringaréna Eplény - Downhill Forrás: Bringaréna Eplény
Bringaréna Eplény - Downhill
Kép forrása: Bringaréna Eplény

Idén a Bringaréna teljesen új programtervvel áll a közönség felé. Mondhatni majdnem minden hétvégre szerveznek valamilyen animációs programot, a túrázók és a bringások számára is. Szervezett túrákon tudunk részt venni, amik a Magas-Bakony területén mennek, megkoronázva egy közös szalonnasütéssel a végén, természetesen opcionálisan. Az extrém sport kedvelőinek tailwhip verseny kerül szervezésre, egy bulival egybekötve a Bringarénában, értékes nyereményekkel a nap végén. Érdemes megemlíteni, hogy idén is a Bringarénában fogják megtartani az országos downhill bajnokságot is. És ez csak néhány program volt a teljes ajánlatból.

Akinek ez nem lenne elég, online verseny is indult a Strava platform segítségével.
Az aréna rendelkezik pályaszállásal is, zárt és riasztott kerékpártároló helyiséggel, tehát ha egy egész hétvégére mennénk, biztonságban tudhatjuk bringánkat, és élvezhetjük az éjszakai eplényi élményt, a nyugalmat és a csendet.

Idén a bringaszezon augusztus 21-ig tart majd, addig mindenféleképpen érdemes ellátogatni hozzájuk, kipróbálni milyen is a gondtalan bringázás, ahol nem kell mással törődni csak az élménnyel!

A gyerekek számára ingyenes trambulin használati lehetőség van, ha már unják az erdőt, van lehetőség tábortűz rakására, egy jó szalonnasütés céljára lent a tavaknál, valamint fent a központi épület, a Holle Anyó mellett is.

Bringaréna Eplény - Kerékpáros felvonó Forrás: Bringaréna Eplény
Bringaréna Eplény - Kerékpáros felvonó
Kép forrása: Bringaréna Eplény