Menü

2012.02.15.     Hozzászólás 0

VasváriPress

Hétvégén Eplényben 5 sportággal újra Snow Day

A szakmai programok közt sportági bemutatók, felszerelések tesztelése, hazai sípályák bemutatása és 10 éves korig ingyenes síoktatás szerepel.


 

Az elmúlt esztendők sikerei után, idén is megrendezi a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület a Snow Day-t. A több téli sportágat magába foglaló eseményre az eplényi Nordica Síarénában február 18-án kerül sor. A tavalyi programokon mintegy két és fél ezren vettek részt, a szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

 Célunk egy olyan téli sportfesztivál létrehozása volt, ahol minden korosztály számára elérhetővé tegyük a jelenlévő sportágakat. A szórakoztató programok mellett tavaly nyolc sportágat lehetett kipróbálni, összesen 2500-an vettek részt az eseményen, ebből 300 indulója volt az amatőr sí- és snowboardversenyeknek” – mondta Barbai Áronfőszervező.

A szakmai programok közt sportági bemutatók, felszerelések tesztelése, hazai sípályák bemutatása és 10 éves korig ingyenes síoktatás szerepel. A Snow Day keretében rendezik a XI. Veszprémi és a II. Várpalotai Nyílt Sí- és Snowboardbajnokságot illetve a ShowDown freestyle Magyar Kupafutamot. A bajnokság fővédnöke Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Az esemény könnyebb műfajához a jégszobrászat, a zenei programok, a havas ügyességi játékok és vetélkedők tartoznak.

 

Olvass többet a témáról: eplény