Hétvégén Eplényben 5 sportággal újra Snow Day Hír

VasváriPress
2012/02/15
A szakmai programok közt sportági bemutatók, felszerelések tesztelése, hazai sípályák bemutatása és 10 éves korig ingyenes síoktatás szerepel.
Hirdetés

 Az elmúlt esztendők sikerei után, idén is megrendezi a  Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület  a  Snow Day -t. A több téli sportágat magába foglaló eseményre az  eplényi Nordica Síarénában  február 18-án kerül sor. A tavalyi programokon mintegy két és fél ezren vettek részt, a szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

  „ Célunk egy olyan téli sportfesztivál létrehozása volt, ahol minden korosztály számára elérhetővé tegyük a jelenlévő sportágakat. A szórakoztató programok mellett tavaly nyolc sportágat lehetett kipróbálni, összesen 2500-an vettek részt az eseményen, ebből 300 indulója volt az amatőr sí- és snowboardversenyeknek ” – mondta  Barbai Áron főszervező.

A szakmai programok közt sportági bemutatók, felszerelések tesztelése, hazai sípályák bemutatása és 10 éves korig ingyenes síoktatás szerepel. A Snow Day keretében rendezik a  XI. Veszprémi és a II. Várpalotai Nyílt Sí- és Snowboardbajnokságot  illetve a  ShowDown freestyle Magyar Kupafutamot.  A bajnokság fővédnöke Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Az esemény könnyebb műfajához a jégszobrászat, a zenei programok, a havas ügyességi játékok és vetélkedők tartoznak.

 
Hirdetés