Képek és beszámoló a VII. Volvo-K2 Kupáról Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/01/14
A Kreischberg-i hóágyuk éjjel-nappal dolgoztak, mivel a St-Lorenzen-i sípálya a Volvo-K2 Kupa előtt pár nappal fejeződött be a Snowboard Világkupa futama, a rákövetkező héten pedig ott kerül megrendezésre a Telemark Sí Világbajnokság is.
Hirdetés

A K2 csapata reménykedve várta a verseny hétvégéjét, hogy idén „sajnos” a péntek-szombatra meghirdetett verseny – amiből, mint utóbb kiderült szombat is munkanapnak indult - hány versenyzőt vonz Murau lejtőire. Az előzetes egyeztetések után a verseny előtt egy nappal találkoztunk a pálya vezetőivel, és az egyeztetések után csütörtök délután a ratrakok nekiláttak a pálya előkészítéséhez. A verseny ugyanazon a pályán zajlott, ahol pár nappal ezelőtt a SB VK volt. A hó minősége kitűnő volt a versenyzésre, mintha a pályát végig hócementtel öntötték volna ki.

 

 

Pénteken gyönyörű napsütéses idő várta az indulókat, igaz a hőmérséklet erősen mínusz volt, -15 - -18 C fok körül  jártak  a mutatók.

 

 



 

A csütörtök este lezajlott technikai értekezlet után másnap korai kelés volt mind a szervezők, mind a versenyzők részére. A lift reggel hét órakor indult, mivel a rajtig még be kellett melegíteni a versenyzőknek, illetve a pályanézést is be kellett fejezni. A műlesikló pályán egy rajt és két cél került kialakításra. A rajt az ülőlift tetejétől lejjebb, körülbelül a 7. oszloptól indult. A GY 1 és GY 2 kategóriának 25 rövid kapu lett letűzve és a cél még az utolsó meredek letörés előtt lett kialakítva. A serdülő gyerekeknek, ifiknek és felnőtteknek 45 kapu lett kirakva, ami egészen a parkolóig futott és a lent kialakított célarénában fejeződött be.

 



 

Sajnos a technika egy kicsit közbeszólt a verseny lebonyolításába , mivel az időmérő kábelek nem érintkeztek rendesen, így a rajt egy másfél órát késett. Sajnos aznap nem ez volt az egyedüli probléma. A műlesikló síverseny után következett a paralel snowboard verseny . Itt nem a kábelekkel, hanem az időmérő akkumlátoraival volt  a gond, a nagy hidegben többször lemerültek. A szervező gárda eredetileg esti versenyt hirdetett meg 2009-re, amit a későbbiekben változtatott nappali futamra. A kivilágított verseny részben megrendezésre került, mivel a SB paralel verseny annyira elhúzódott, hogy a versenyzők az elődöntőket és döntőket már kivilágított pályán futották. Itt szeretnénk külön köszönetet mondani a Kreischberg-i lift társaságnak a segítségért!

 



 

A SB versenyzők és a szervezők egy „kicsit” fáradtan kerültek haza a pénteki verseny után (07:00-19:00) és készültek a másnapi óriás versenyre.

 

Péntek délután még a fent említett versenyek mellett zökkenőmentesen és csendben lezajlott a Snowboard és Sí Big Air Freestyle verseny is, ami szerencsére sérülés mentes volt.

 

Óriásműlesiklás: A rajt az ülőlift felső állomásától még feljebb lett kialakítva a start hely, amihez még fel kellett sétálniuk, hogy a pályát megnézhessék, illetve rajtba álljanak. A monosí versenyzők rajtja egy kicsivel a lift felső állomásától lejjebbről indult. Elsőként a monosí versenyzők teljesítették a pályát, majd a gyermek és serdülő versenyzők követték őket. Utánuk indultak az ifjúsági és felnőtt versenyzők. Ezt követően következtek az amatőrök serdülő korosztálytól egészen senior kategóriáig. A verseny hangulatát fokozta a profi kihangosítás (köszönet érte a Kreischberg-nek és Szergejnek), a cél arénában gyönyörűen lehetet hallani a szpíker közvetítését és a zenét, és Schaffer Jancsi bácsi kitűnően szórakoztatta a közönséget. A pálya áttűzésére nem került sor a TD és az edzők beleegyezésével, mivel sajnos terep problémák miatt egy órát itt is csúszott a rajt. Így a monosí, ifjúsági és felnőtt versenyzők még egy futamot jöttek az előző pályán, ami után az ő versenyük is véget ért óriásműlesiklásban. Felemelő látvány volt a monosí csapat teljesítménye, hogy a VK-ra előkészített kemény „hóbeton” pályán száguldoztak a kapuk között lefelé.

 



 

A mini korosztálynak külön pályán rajtolt a mezőny. Kis kapukból (térd stanglikból) lett nekik tűzve pálya. A pici versenyzők hiba nélkül teljesítették a feladatukat.

 

Szerencsére sérülés nem történt, így a körülbelül 135-140 versenyző délután két órára teljesítette aznapi feladatát és várták az esti eredményhirdetést.

 

A másodszor megrendezésre került MuMuS - meghívásos freestyle snowboard és sí verseny reggel 10.00-tól egészen délután 15.00-ig tartott, párhuzamosan a sízők óriás számaival. Kivételesen ez a versenyszám a hegy tetején zajlott, mivel az ehhez szükséges eszközök, boxok csak a fenti „parkban” voltak megtalálhatók.

 

Az ünnepélyes díjkiosztóra este hét órakor került sor a Murau-i Hotel zum Brauhaus -ban. Amíg a résztvevők az eredményhirdetésre vártak, addig a versenyen készült fotókat nézhették a kivetítőn, illetve a versenyzőknek járó virslit és üdítőt vagy sört fogyaszthatták.

 



 

Az eredményhirdetés a szlalom versennyel kezdődött és az óriás verseny eredményeivel fejeződött be.

 

A díjakat a Volvo Hungary Magyarország , a K2 Sí és Snowboard Központ képviselői adták át. Átadásra került egy Volvo XC60 -as tesztvezetés egy hétvégére, ami a családi verseny első helyezettje vehetett át.

 

A verseny mind két napján a résztvevők és kísérők gyönyörködhettek a Volvo legújabb modelljeiben , a komolyabb érdeklődök ki is próbálhatták őket.

 

Itt is szeretnénk megköszönni a fő támogatónknak a Volvonak a segítséget, hogy a versenyünk létrejöhetett, illetve a többi támogatóinknak a támogatást.

 

Reméljük 2010-ben újból találkozunk a Volvo-K2 Kupán mindenkivel!
Hirdetés