Menü

2007.05.02.     Hozzászólás 0

Magyar raftingcsapatok Európa élvonalában

Április 21-22.én zajlott le Horvátországban a 2007-es rafting Európa Kupa sorozat első fordulója, ahol 10 ország közel 30 csapata indult, és ami a magyar csapatoknak egyben válogató verseny is volt a június végi dél-koreai világbajnokságra. A korábbi években két magyar csapat indult már rangos nemzetközi versenyeken, de kiemelkedő eredményt ez-idáig egyiknek sem sikerült elérni


Most mindkét klub erős csapattal érkezett, de a hétvégi szereplés az ő reményeiket is felülmúlta. A Kanyon Raft Team a szlalom versenyben szoros küzdelemben második helyen végzett, majd az ezt követő sprintversenyben remek teljesítménnyel győzni tudott. Így az első versenynap után holtversenyben az élről várta a folytatást, a legnehezebb, "down river" versenyszámot. A kanyonosok itt is derekesan küzdöttek, de nem bírtak a náluk jóval rutinosabb szlovák és szlovén csapattal, így itt a szintén előkelő harmadik helyen végeztek.  

Összetettben így a Kanyon Raft Team a második helyen fejezte be a versenyt úgy, hogy csupán a Dunán volt lehetősége felkészülni egy vadvízi versenyre! Bár a válogatóverseny első fordulóját kimagasló eredménnyel megnyerte a csapat, egyelőre nem került közelebb a VB indulás lehetőségéhez, mert támogatók híján nincs fedezete dél-koreai utazásnak.

1


A Naturelle csapatát kissebb betegségek hátráltatták, de így is a szintén szép 5. helyen zárták a versenyt (szlalom: 4.hely, sprint: 4. hely, down-river: 6. hely). Elmondásuk szerint a pálya nem volt túl technikás és nehéz, ami számukra kis hátrány jelentett, de megígérték, hogy nem fogják könnyen adni a vb indulás jogát és a második válogatón visszavágnak a kanyonosoknak.

6


A Kanyon Raft Team tagjai: Erdélyi Zoltán, Fodor Szabolcs, Iványi Gábor, Kovács Zoltán, Schromm Barna, Zala György és Markovics András.

5