Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 9,3 km    szintemelkedés: 13 m    szintidő: 1 óra     nehézség: Könnyű (Családi)

Rövid kassai bringatúra

Kassa Szlovákia második legnagyobb városa, múltja egészen a 13. századig nyúlik vissza. Változatos történelme révén az óvárosi kép az épületek eklektikus összképét mutatja, amelyben a gótikus stíluson túl megtalálhatóak a még egészen a középkorból származó épületek is.

A látogatók számára Kassa egy igen élhető város képét mutatja, a megkapó látnivalókon kívül pezsgő belvárosi élet, virágzó művésztelepek, az első kassai sörfőzde és a turisták kényelmét szolgáló megannyi park, beülős hely, pub-ok, éttermek és kávézók érik egymást a főutcán.

Még egy indok, amiért érdemes Kassát mostanában felkeresni: Budapestről közvetlen vonattal pár óra alatt elérhető, ráadásul igen jutányos, 20 Eurós retour vonatjegy áron!

Érdemes tehát felkerekedni és a várost két keréken felfedezni! Stílusos városhoz stílusos kerékpár dukál, ezért egyenesen a Retro Bicykel-hez megyünk. A kis üzlet érdekessége, hogy kialakításában követi a mai trendeket és igényeket, így az ötletes boltrészen túl, a kávésarokban a kifinomult ízléssel rendelkező tulaj isteni kávét főz és a napi sütemények is ínycsiklandóan sorakoznak a pultban. Egyetlen hátrány, hogy a boltban nem beszélnek angolul, így kicsit nehézkesebb a kommunikáció.

Retro Bicykel kerékpárbolt és kölcsönző Kassa történelm belvárosában ForrĂĄs: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!

Útvonal:

1. Első lépésként tehát keressük meg Kassán a Retro Bicykel-t és az üzletben rövid kávé-süti szünettel hangolódjunk rá a kerékpározásra. Válasszuk ki a kölcsönkerékpárjainkat és vegyük célba Kassa főutcáján keresztül a helyiek kedvenc pihenőparkját, az Anička parkot.

2. Kassa főutcájáról kihajtva kb. 1,6 km-t tekerünk egyenesen a Komenského úton, majd a Watsonova utcán jobbra fordulunk.

Bringázás a Hernád partján ForrĂĄs: www.mozgasvilag.huGalériáért katt a képre!

3. Mielőtt elérnénk a Hernád folyót, több lehetőségünk is van balra kanyarodni, hogy a park felé haladhassunk tovább. A balra kanyarodás után csak kövessük a folyó vonalát és hamarosan megérkezünk az Anička parkba. A parkot lombos fák árnyékolják a nap elől, így a nagy füves terület igen hangulatos helyszín családi piknikezésre és pihenésre egyaránt.

Tipp: amennyiben van kedvünk és időnk is engedi, érdemes a Kassai városi parkerdő dombjára is felkapaszkodni. Ha a parkból feltekintünk, akkor a tetején már látszódik a Hradová kilátótorony körvonala, ahonnan pompás kilátás nyílik a városra.

Kölcsönzött retro kerékpárunk a kassaiak kedvelt pihenő parkjában ForrĂĄs: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!

 

Összesítés

A Rövid kassai bringatúra hossza 9,3 km, az útvonal szintemelkedése 13 méter, szintideje 1 óra, nehézsége könnyű (családi). Az útvonal Szlovákia területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Olvass többet: kerékpárkölcsönzés, szlovákia, Kassa, kerékpártúra