Kerékpárral a semmeringi viadukt alatt

Kakuk András
Kakuk András
A Kerékpárral a semmeringi viadukt alatt hossza 37 Km. Az útvonal szintemelkedése 1000 m, szintideje 6 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

A semmeringi felvonó aljától indul ez a túra. A parkolóban nagy tábla szemlélteti a lehetőségeket, de 10 Euróért külön térképet is vásárolhatunk. 

 

 Semmeringi bringatúra

1.Az elején bringaúton megyünk Maria Schutz irányában.

2.A semmeringi viadukt alá tekerünk le.

 

 

3.Onnan felfelé vezet az utunk, Schottwien majd Klamm-on át. 

 

4.Az út végig jelölve van, kereshetjük a Looshaus-t is! 

5.Kreuzberg-Ost. Itt az első lehetőség, hogy betérjünk az erdőbe. A hivatalos bringaút itt megy, de mi ezt a részt inkább túraútnak hívjuk. Kényelmesek mehetnek a betonon tovább, aki gyönyörű erdei utakat szereti kövesse csak. 

 

 

 

 6.Az úttól kicsit letérve érdemes benézni a Looshaus étterembe. A kiváló konyha mellett kifejezetten bringásbarát helyhez illően szervizelhetünk is. 

7.Az éttermi kitérő után földutak következnek, felfelé. 

8.A erdei útról kiérve már ismét kis aszfalt út következik, jobbról elhagyjuk a helyi sziklamászó helyet. (sok szikla)

 MászóhelyMászóhely

9.Az aszfalt út lefelé kanyarog, de mi a első pár kanyar után, jobbra letérünk a sóderes útra, ami még kb 5 km-en keresztül emelkedik, 35 métert. 

10.A sóderes út tetején gyönyörű kilátás tárul elénk. A semmeringi vasút vonala több alagúttal és viadukttal. A helyiek büszkék erre, mert a 20 schillinges hátára ezt nyomták.

11.Onnan már csak lefelé gurulunk, először

1.Kurort Semmering.

2.majd a főúton vissza Semmering.

Hirdetés