Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 54,07 km    szintemelkedés: 224 m    szintidő: 4 óra     nehézség: Közepes

Kerékpártúra szépséges osztrák kertek mentén

A túra összeköti a Szőlőskert-kerékpárutat a Termál-kerékpárúttal és a Tristingau-kerékpárúttal.

A túra kiinduló pontja és végállomása: Tourist Information Baden, Brusattiplatz 3, 2500 Baden

Útvonal: Baden - Weingartenradweg - Pfaffstätten - Thermenradweg - Laxenburg - Triestingau-Radweg - Leobersdorf - Wiener Neustädter Kanal - Bad Vöslau - Weingartenradweg - Baden

 

Kerékpáros körtúra a legszebb osztrák virágoskertek mentén

1. A badeni tourinformtól indulunk. Elhaladunk a Kurpark mellett és a Szőlőskert bicikliúton eljutunk Pfaffstättenig. Ott rátérünk a Termál-kerékpárútra, mely az iparosodás számos emléke mentén elvezet Laxenburgig, ahol Mária Terézia kedvenc rezidenciáját találjuk. Megcsodálhatjuk a gyönyörű kastélyparkot, ill. a kerékpárokat itt evezőlapátokra cserélhetjük, hiszen csónakázhatunk a romantikus Franzensburgot körülvevő tavon.

Túra kertbarátoknak Forrás: © Wienerwald Tourismus GmbH

 

2. A kastélyparkban tett pihenő után mellékutakon tekerünk Münchendorfig, ahonnan a Triestingau-kerékpárúton Leobersdorfig haladunk. Balra tartunk a Termál-kerékpárútra a bécsújhelyi csatornánál és azt követve az egykori szállító útvonal mentén délre haladunk Bad Vöslauig. Útközben a fürdőváros termálfürdője (hideg vizes) mellett is elhaladunk, melynek egy csodálatos épület ad otthont. Megfelelő időjárás mellett felfrissülhetünk a fürdőben, majd a Szőlőskert-kerékpárúton térhetünk vissza Badenbe. A kertek városában a bicikliút Ausztria legnagyobb rózsakertje mellett halad el. 30.000 rózsatő gondoskodik a felejthetetlen élményről.

Összesítés

A Kerékpártúra szépséges osztrák kertek mentén hossza 54,07 km, az útvonal szintemelkedése 224 méter, szintideje 4 óra, nehézsége közepes. Az útvonal Ausztria területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Olvass többet: kerékpárút, kerékpártúra, Alsó-Ausztria