Erdőn-mezőn keresztül bringával a Helenen-völgyben Túra

Házi Bernadett
Házi Bernadett
Az Erdőn-mezőn keresztül bringával a Helenen-völgyben Túra hossza 25 Km. Az útvonal szintemelkedése 106 m, szintideje 1 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Baden-Heiligenkreuz kerékpárral

Ezt az oda-vissza túrát a kultúra kedvelőinek különösen ajánljuk, hiszen összeköti Baden császárvárosát a "Wegerl durchs Helenthal", vagyis a Helenen-völgyet átszelő utacskán át a Heiligenkreuzi apátsággal.

A túra kiinduló pontja és végállomása: Tourist Information Baden, Brusattiplatz 3, 2500 Baden

Útvonal: az út a Baden Tourist Informationnál, vagyis a badeni tourinformnál indul, ahonnan a Rosarium rózsakertje mellett elhaladva a városhatárig kerekezünk. Itt két vár, Rauheneck és Rauhenstein romjai a mai napig őrzik a völgy bejáratát. Innen a Schwechat folyó mentén tekerünk tovább a Helenen-völgyben. Elhaladunk a Krainerhütte mellett Sattelbachig, onnan pedig tovább a 2016-ban megnyitott szakaszon Heiligenkreuz apátságáig, mely a régió szellemi központja.

 


Kerékpártúra a Helenen-völgyben

1. A vadromantikus „Wegerl durchs Helenental“, vagyis a Helenen-völgyet átszelő utacska már több híres kiránduló szívét megdobogtatta. Ilyen pl. Napóleon Bonaparte, Ludwig van Beethoven és Franz Schubert. Az út a badeni tourinformnál indul, ahonnan a Rosarium rózsakertje mellett elhaladva a városhatárig kerekezünk.

Kilátás a Rauhensteini várból Baden városára Forrás: © Tourismus Baden
Kilátás a Rauhensteini várból Baden városára
Kép forrása: © Tourismus Baden

2. Itt két várat is találunk: Rauheneck és Rauhenstein romjai a mai napig őrzik a völgy bejáratát.

3. Innen a Schwechat folyó mentén tekerünk tovább a Helenen-völgyben. Elhaladunk a Krainerhütte mellett Sattelbachig, onnan pedig tovább a 2016-ban megnyitott szakaszon a Heiligenkreuz apátságáig, mely a régió szellemi központja. A 13. századból származó kerengő és a szerzetesek kórusimája különösen meghitt hangulatú.

4. Az apátság meglátogatása után ugyanazon az úton tekerünk vissza kiindulási pontunkra, amelyen idefele is jöttünk.

Út a Helenen-völgyben Forrás: © Tourismus Baden
Út a Helenen-völgyben
Kép forrása: © Tourismus Baden


A Helenen-völgyi útvonal majdnem teljes szakasza erdőben halad, mely a nyári melegben igen frissítő élményt nyújt.

Hirdetés