EuroVelo 9 - Termál kerékpárút

Az EuroVelo 9 - Termál kerékpárút hossza 56 Km. Az útvonal szintemelkedése 135 m, szintideje 3 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Az országot keresztülszelő észak-déli tengely - Az EuroVelo 9 része az európai távolsági kerékpáros útvonalhálózatnak, mely a Balti-tengert az Adriával köti össze. A Danzingból Puláig vezető út 180 km-en Alsó-Ausztriában halad. Az EuroVelo 9 csaknem 77 km-es szakaszát, amely Bécset a Bécsújhely melletti Kleinwolkersdorffal köti össze, Thermenradweg-nek, azaz Termál-kerékpárútnak nevezik.
 

 

EuroVelo9 termál kerékpárút Forrás: Wienerwald Tourismus_Raimo Rumpler
EuroVelo9 termál kerékpárút
Kép forrása: Wienerwald Tourismus_Raimo Rumpler

 

 

A Termál-kerékpárút

Kifinomult ízléssel rendelkező kerékpárosoknak a termálrégió vonzó vidék, melyen kényelmesen tekerve egy legendás bortermelő vidék fedezhető fel. Sík utakon Bécs városának határától az Altes Landguttól/Liesingtől indulva Vösendorfon keresztül jól aszfaltozott úton Laxenburg irányába, majd onnan tovább a napsütötte Thermenregionba tekerhetünk. Innen a Termál-kerékpárút széles úton a Wiener Neustätter Kanal (Bécsújhelyi-csatorna) mentén halad tovább, Pfaffstätten településén keresztül Bécsújhelyre, majd onnan Kleinwolkersdorfig. Az utat végig a Bécsi Erdő szelíd dél-keleti lankáinak látványa kíséri, mely kiváló bortermő vidék.

A termálrégióban számos kiváló heuriger (helyi borozó) található. A kerékpárút látványos és mégis kényelmesen tekerhető, sík terepen halad: végig a völgyben marad, ahonnan a Bécsi Erdő peremének dombságaira látni. Végül a Pitten-völgyön keresztül a Wechsel-hegységre mászik fel az út, ahonnan Stájerország is látható. A változatos kerékpáros kalandot a mintaszerű vasúti összeköttetés miatt egyénileg is jól meg lehet szervezni.
 


EuroVelo 9 - Termál kerékpárút a Bécsújhelyi-csatorna mentén

Kezdőpont: Bécs centrum / Stephansplatz (191 m)

Koordináták:
- Geographic 48.134716 N 16.345408 E
- UTM 33U 600098 5332148
 

 

EuroVelo9 termál kerékpárút Forrás: (c) Niederösterreich-Werbung GmbH
EuroVelo9 termál kerékpárút
Kép forrása: (c) Niederösterreich-Werbung GmbH

 


Végpont

Bécsújhelytől délre, Kleinwolkersdorf-nál - folyamatosan haladva az EuroVelo 9-es kerékpárúton, át a Wechsel vidékén a Bécsi Alpokban.
 

Útleírás

A kerékpárútra bárhol be lehet csatlakozni. Amennyiben Bécs lesz a kiindulópont, akkor a város déli határáig számos kerékpárút áll rendelkezésre.

Hirdetés
Hirdetés