Wachaui Duna-menti kerékpártúra

A Wachaui Duna-menti kerékpártúra hossza 32 Km. Az útvonal szintemelkedése 150 m, szintideje 4 Óra, nehézsége Könnyű (Családi). Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Duna asszisztencia a borúton

A Duna-menti kerékpárút ezen szakaszán a folyó csak asszisztál, mintegy keretbe foglalva a hegyek lábánál elterülő kedves települések, dimbes-dombos szőlősök és barackosok közötti kerékpározást.

 

  

Itiner

1 - Kiindulási pontunk Spitz, a kompkikötő, mert a túra végén ide fogunk áthajókázni.

 

 

Spitz kompkikötő
Spitz kompkikötő

 

 

2 - Ne indulj el rutinból a part menti sétányon, a tábla alapján ott csak sétálni lehet.Kerékpárral a Rollfahrestrasse-n kezdjük a sort és nincs más dolgunk, mint követni az útjelző táblákat Krems irányába. Ezen a vonalon számítani kell néhány kilométeren keresztül a főút mellett haladó járdára száműzött szakaszokkal is. Ha borkóstolási igénnyel érkezel, gyakorlatilag méterenként belebotlasz egy-egy pincészetbe (van, hogy egyenesen a Weinweg-en (Borút) visz a nyomvonal).

 

 

St. Michael után Forrás: Mozgásvilág.hu
St. Michael után Forrás: Mozgásvilág.hu

 

 

3 - Az északi oldalon Dürnstein abszolút az egyik legszebb mindegyik település közül. A sétálóutcán illik és érdemes is tolni a kerékpárokat, kellemes hangulata van. Innen még lehet tenni egy kis kitérőt a Dürnstein-i romokhoz extra panorámáért.

4 - A Krems kapujáig, vagyis a Mauterner hídig haladj, amin átkelve elindulthatsz visszafelé a túlparton.

5 - Célszerű pihenőhely Rossatz, ahol pihenhetsz a homokos parton és közben Dürnsteint szemlélheted meg immáron a Duna másik oldaláról, kívülről.

 

 

Ültetvények mellett
Ültetvények mellett

 

 

6 - Pihenés után már csak az utolsó etap van hátra a kompig. Addig a kompig, ami egyébként egy műremek is egyben, mert a fából és acélból épült szerkezet egy drótkötélpályához csatlakozik és a sodrás energiáját kihasználva traverzál a két part között. Válts jegyet a kompra és vissza is érkezel a túra start/cél állomására.

 

 

Komp
Komp

 

 

Az útvonalakról, szállásokról és egyéb szolgáltatásokról minden fontos infót megtalálsz Alsó-Ausztria magyar nyelvű weboldalán.

 

Alsó-Ausztria - Élet a javából
Alsó-Ausztria - Élet a javából

 

Hirdetés
Hirdetés