Kerékpárral a Kaiser-Franz-Josefs-Höhére

A Kerékpárral a Kaiser-Franz-Josefs-Höhére hossza 33 Km. Az útvonal szintemelkedése 1297 m, szintideje 3 Óra, nehézsége Nehéz. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

A Grossglockner Hochalpenstrasse egy csodálatos magashegyi panorámaút a déli Alpok szívében, Karintiában. A kacskaringós aszfaltút a kerékpárosok igen nagy kedvence, nem véletlenül. 

A szintemelkedés komoly kihívást jelent, ám emellett minden erőfeszítést megér, hiszen fantasztikus killátásban lehet részünk útközben: 3000 méteres hegyek vesznek körbe. 

Ezt az útvonalat mindenkinek ajánljuk, aki a kerékpáros kihívás mellett az egyik legmegkapóbb természeti környezetben szeretne kerékpározni. Ugyanakkor feltétlenül fontos figyelembe venni az aktuális fizikai állapotot és erőnlétet: csak edzett kerékpárosoknak ajánljuk!

 

 

Kerékpártúra Heiligenblutból a Kaiser-Franz-Josefs-Höhére a Grossglockner Straße-n

1. Indulás Heiligenblut központjából a Glocknerstrasse hegyi szerpentinen, amely országúti kerékpárok számára is alkalmas, mivel az aszfalt tökéletes minőségű.
 

 

Hajtűkanyar a Grossglockner Hochalpenstrassén Forrás: Mozgásvilág
Hajtűkanyar a Grossglockner Hochalpenstrassén
Kép forrása: Mozgásvilág

Galériáért katt a képre!

 


2. Követjük az utat egészen addig, amíg egy körforgalomhoz érünk, amelyen egyenesen áthajtva gurulunk ki, tovább a Kaiser-Franz-Josefs-Höhe felé.

3. Innentől fogva sehol sem kell elágazásra számítani, egyenletesen haladunk felfelé a kanyargós úton, mígnem megérkezünk célpontunkhoz, a Kaiser-Franz-Josefs-Höhére.
 

 

Kilátás a Grossglockner Hohchalpenstrasséról Forrás: Mozgásvilág
Kilátás a Grossglockner Hohchalpenstrasséról
Kép forrása: Mozgásvilág

Galériáért katt a képre!

 


4. Visszafelé ugyanezen az úton gurulunk vissza Heiligenblutba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés