Underworld Kupa - Az alvilág urai Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2011/08/15
Ezek a versenyek teszik igazán népszerűvé a kerékpársportot...
Hirdetés
Szombaton második alkalommal került megrendezésre a MOFÉM Underworld Kupa , melynek a kőbányai Merkapt Maraton Sportközpont és az alatta található pincerendszer adott otthont. A nők versenyét Módos Gabriella (Merida Maraton Team-CST), az elit férfiak futamát pedig Szalay Péter nyerte (X2S).
 
81786-01.jpg Fotó: hegyibringa.hu
 
Egy "elsőbálozó" alvilági bringás élményei: Első alkalommal indultam az underworld monti versenyen, és nagy élmény volt.
A verseny rendszere a külföldön igazán híres országúti kritérium versenyekre emlékeztetett. A nagyobb bringás országokban, ahol a kerékpár szinte nemzeti sport (itt gondolok Belgiumra, Olaszországra, vagy akár a kedves Franciaországra), szinte minden héten redeznek ilyen típusú versenyeket. A lényeg hogy a közönseg szinte "mindent lát". Ezek a versenyek teszik igazán népszerűvé a kerékpársportot.
Ezért is örültem, amikor először hallottam erről a versenyről, ráadásul további különlegesség, hogy a verseny útvonala érint egy igazán érdekes pincerendszert.
A fiatalabb és női versenyzők 60percet, a többiek pedig 70percet kaptak, hogy megmutassák, ennyi idő alatt ki teljesíti a legnagyobb távolságot az igen technikás, néhol saras, nehol csont száraz es poros, néhol 35 fokban és napsütésben, néhol pedig 15 fokban a sötét pince mélyében kialakított pályán.
Teljes elismerésem a verseny ötletét adó és megszervező rendezőinek! Szentgyörgyi Krisztián
 
81786-03.jpg Fotó: hegyibringa.hu
 
A Mountainbike Challenge sorozat negyedik versenyeként került megrendezésre az Underworld Kupa melyen 5 futamban 6 kategória 18 helyezettjei kerültek értékelésre. Kilenc órakor a junior és női mezőny rajtjával vette kezdetét a föld alatti hajsza. A nők viadalában Módos Gabriella állt az élre, míg a juniorok között a szintén Meridás Szalontay Bence diktálta a tempót. Fölényük meggyőző volt , így győzelmük nem fogott veszélyben.
Az elit férfiak futamában már koránt sem volt ilyen egyértelmű a helyzet. A rajtot követően Búr Zsolt (Bringabanda) és Szalay Péter (X2S) kezdtek a legjobban, majd körről körre nőtt az előnyük az üldözőkkel szemben. Az élen állók egymást előzgetve, felváltva vezették a mezőnyt és biztosnak tűnt, hogy az utolsó méterek hoznak majd döntést. A bronzcsata is izgalmasan alakult, itt Gulyás Ádám (LTV Merida Racing) és Süle Róbert (KTM) viaskodott a dobogós helyért. A futamot végül Szalay nyerte minimális előnnyel BuZsó előtt, míg a harmadik helyen Süle Róbert futott be.
Az első két futam eredményhirdetése nem sokkal dél után került megtartásra. A dobogósok értékes ajándékokat vehettek át és egyedi trófeaként, kőbe vésett lánckereket emelhettek a magasba.
 
81786-04.jpg Fotó: hegyibringa.hu
 
Délutánra a hobby futamok maradtak, amelyben 150 kerekes rajtolt el. Ekkorra a pince bejáratánál már frenetikus hangulat alakult ki a szurkolóknak köszönhetően, ami plusz motivációt jelentett a versenyzőknek. Az Underworld Kupa a master férfiak befutójával ne ért véget, ugyanis 19 órakor kezdetét vette a hivatalos after party, amelyen kb. 50 bringás gyűlt össze és emlékezetes estét töltött együtt.
 
Eredmények: Junior : Szalontay Bence (Merida Maraton Team CST) Csépányi Gábor               (Ó.K.E.) Bálint András (Serrenők)
Nők : Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST) Rozsnyai Mariann (Meditech SC) Bartos Judit (Merkapt Maraton Team SE)
Elit : Szalay Péter (X2S) Búr Zsolt (Bringabanda SC) Süle Róbert (KTM Team-Erste Leasing)
Hobby : Kuti Péter (egyszeregy-deviant MTB) ifj.Gáborházi Károly (X2S-Kona Team) Zudor Imre Gyula (PCCC)
Hobby 2 : Osgyányi Tamás (AK24) Filó András (Budai Sziklák) Imre Szabolcs (Merkapt Maraton Team SE)
Master : Sikos Zoltán (Mazsola KSE Keszthely) Ladányi Miklós (Gyilkos Lódarazsak SE) Bencz Zoltán (Footstrong Team)
Hirdetés