Underworld Kupa - Az alvilág urai

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2011/08/15
Ezek a versenyek teszik igazán népszerűvé a kerékpársportot...
Hirdetés

Szombaton második alkalommal került megrendezésre a MOFÉM Underworld Kupa, melynek a kőbányai Merkapt Maraton Sportközpont és az alatta található pincerendszer adott otthont. A nők versenyét Módos Gabriella (Merida Maraton Team-CST), az elit férfiak futamát pedig Szalay Péter nyerte (X2S).

 

81786-01.jpg
81786-01.jpg

Fotó: hegyibringa.hu

 

Egy "elsőbálozó" alvilági bringás élményei:
Első alkalommal indultam az underworld monti versenyen, és nagy élmény volt.

A verseny rendszere a külföldön igazán híres országúti kritérium versenyekre emlékeztetett. A nagyobb bringás országokban, ahol a kerékpár szinte nemzeti sport (itt gondolok Belgiumra, Olaszországra, vagy akár a kedves Franciaországra), szinte minden héten redeznek ilyen típusú versenyeket. A lényeg hogy a közönseg szinte "mindent lát". Ezek a versenyek teszik igazán népszerűvé a kerékpársportot.

Ezért is örültem, amikor először hallottam erről a versenyről, ráadásul további különlegesség, hogy a verseny útvonala érint egy igazán érdekes pincerendszert.

A fiatalabb és női versenyzők 60percet, a többiek pedig 70percet kaptak, hogy megmutassák, ennyi idő alatt ki teljesíti a legnagyobb távolságot az igen technikás, néhol saras, nehol csont száraz es poros, néhol 35 fokban és napsütésben, néhol pedig 15 fokban a sötét pince mélyében kialakított pályán.

Teljes elismerésem a verseny ötletét adó és megszervező rendezőinek!

Szentgyörgyi Krisztián

 

81786-03.jpg
81786-03.jpg

Fotó: hegyibringa.hu

 

A Mountainbike Challenge sorozat negyedik versenyeként került megrendezésre az Underworld Kupa melyen 5 futamban 6 kategória 18 helyezettjei kerültek értékelésre. Kilenc órakor a junior és női mezőny rajtjával vette kezdetét a föld alatti hajsza. A nők viadalában Módos Gabriella állt az élre, míg a juniorok között a szintén Meridás Szalontay Bence diktálta a tempót. Fölényük meggyőző volt, így győzelmük nem fogott veszélyben.

Az elit férfiak futamában már koránt sem volt ilyen egyértelmű a helyzet. A rajtot követően Búr Zsolt (Bringabanda) és Szalay Péter (X2S) kezdtek a legjobban, majd körről körre nőtt az előnyük az üldözőkkel szemben. Az élen állók egymást előzgetve, felváltva vezették a mezőnyt és biztosnak tűnt, hogy az utolsó méterek hoznak majd döntést. A bronzcsata is izgalmasan alakult, itt Gulyás Ádám (LTV Merida Racing) és Süle Róbert (KTM) viaskodott a dobogós helyért. A futamot végül Szalay nyerte minimális előnnyel BuZsó előtt, míg a harmadik helyen Süle Róbert futott be.

Az első két futam eredményhirdetése nem sokkal dél után került megtartásra. A dobogósok értékes ajándékokat vehettek át és egyedi trófeaként, kőbe vésett lánckereket emelhettek a magasba.

 

81786-04.jpg
81786-04.jpg

Fotó: hegyibringa.hu

 

Délutánra a hobby futamok maradtak, amelyben 150 kerekes rajtolt el. Ekkorra a pince bejáratánál már frenetikus hangulat alakult ki a szurkolóknak köszönhetően, ami plusz motivációt jelentett a versenyzőknek. Az Underworld Kupa a master férfiak befutójával ne ért véget, ugyanis 19 órakor kezdetét vette a hivatalos after party, amelyen kb. 50 bringás gyűlt össze és emlékezetes estét töltött együtt.

 

Eredmények:
Junior:
Szalontay Bence (Merida Maraton Team CST)
Csépányi Gábor               (Ó.K.E.)
Bálint András (Serrenők)

Nők:
Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST)
Rozsnyai Mariann (Meditech SC)
Bartos Judit (Merkapt Maraton Team SE)

Elit:
Szalay Péter (X2S)
Búr Zsolt (Bringabanda SC)
Süle Róbert (KTM Team-Erste Leasing)

Hobby:
Kuti Péter (egyszeregy-deviant MTB)
ifj.Gáborházi Károly (X2S-Kona Team)
Zudor Imre Gyula (PCCC)

Hobby 2:
Osgyányi Tamás (AK24)
Filó András (Budai Sziklák)
Imre Szabolcs (Merkapt Maraton Team SE)

Master:
Sikos Zoltán (Mazsola KSE Keszthely)
Ladányi Miklós (Gyilkos Lódarazsak SE)
Bencz Zoltán (Footstrong Team)

Hirdetés
Hirdetés