Bringáztál már Budapest alatt? Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/07/23
Már IV. Béla is erről a bringapályáról beszélt 1244-ben...
Hirdetés

Még bő egy hetük van a nevezésre azoknak, akik kedvezményes áron szeretnék biztosítani a helyüket hazánk egyik legkülönlegesebb kerékpárversenyén, a MOFÉM Underworld Kupán.

A föld alatti bringaverseny 2014. augusztus 9-én, szombaton kerül megrendezésre a méltán híres kőbányai pincerendszerben, amelyről legelőször IV. Béla magyar király 1244-ben kelt oklevelében tesznek említést. A pincejáratok a valamikori Pannon-tengerből visszamaradt mészkő bányászata során alakultak ki, amely Pest város egyik legfontosabb építőanyaga lett. A mészkő kitermelése az 1838-as pesti árvíz után nőtt meg és az újjáépítések után alakult ki a tárnarendszer mai formája.

 

Futamok
A verseny a Maglódi út alatt húzódó fésűs járatrendszerben és a felszínen található Merkapt Maraton Sportközpontban kerül megrendezésre immáron ötödik alkalommal. A rendhagyó viadal ezúttal is öt futamban kerül lebonyolításra, amelyek közül a próbafutam ajánlható a versenyzéssel még csak ismerkedőknek, míg a többi futamban az indulók a nemük és a születési idejük alapján kerülnek besorolásra. A legrövidebb futam 30, a leghosszabb 70 percig tart.

A nevezések folyamatosan érkeznek, ám azt már most elárulhatjuk, hogy egy világbajnok már biztosan lesz a mezőnyben Kövér Márton személyében, aki tavaly Dániában szerzett maratoni kenuban világbajnoki címet. Marci egyébként a versenyt rendező Merkapt SE sportolója, aki nem először vesz részt a MOFÉM Underworld Kupán, hiszen 2012-ben már rajthoz állt - akkor a futamában a 8. helyet szerezte meg.

A pincerendszer terhelhetősége miatt futamonként 70 fő indulására van lehetőség, így annak, aki nem szeretne lemaradni a föld alatti versenyről, ajánlott előnevezéssel biztosítani a helyét a MOFÉM Underworld Kupán.

 

Nevezz kedvezményesen!
Nevezni a rendezvény honlapján, a www.underworldkupa.hu címen lehet. A részvételi díj július 31-ig 3500 Ft, míg augusztus 1-7. között 4500 Ft. Helyszíni nevezésre csak az esetlegesen üresen maradó helyek számáig lesz lehetőség, így a részvétel csak az előnevezők számára garantálható.

Hirdetés